Twitter Facebook Instagram Youtube

L’Ajuntament de Badalona duu a terme el programa UBICAT destinat a millorar l’ocupabilitat de les persones en recerca de feina o a aquelles que volen una millora laboral

L’Ajuntament de Badalona duu a terme el programa UBICAT destinat a millorar l’ocupabilitat de les persones en recerca de feina o a aquelles que volen una millora laboral.

El Servei Impuls Municipal de Promoció de l’Ocupació dissenyarà de forma personalitzada els itineraris professionals de les persones interessades

Fins al 31 de desembre l’IMPO (el Servei Impuls Municipal de Promoció de l’Ocupació de l’Ajuntament de Badalona) posa en marxa el programa UBICAT. Es tracta d’un Programa d’Acompanyament a la Inserció i Suport Ocupacional per a la inclusió social, preferentment d’aquelles persones que es troben en una situació de precarietat laboral.

Subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, amb el finançament del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social, mitjançant els fons de la Conferència Sectorial de Relacions Laborals i d’Ocupació, l’IMPO ofereix accions d’orientació sociolaboral adreçades prioritàriament a persones que busquen feina i accions de coneixement de l’entorn productiu i d’apropament a les empreses.

Poden ser beneficiàries les persones que es trobin en situació de desocupació, inscrites a les oficines de Treball de la Generalitat (OTG) així com aquelles persones treballadores en situació de precarietat laboral que desitgin una millora laboral.

El programa UBICAT segueix un itinerari ocupacional que inclou:

    • Definir l’objectiu professional. Dissenyar un itinerari i un pla d’acció

    • Dotar a la persona d’eines i estratègies de recerca activa de feina i capacitar digitalment a les persones per a incrementar les seves possibilitats d’accés al mercat laboral.

    • Pla d’acció: Recerca activa de feina i/o de recursos formatius.

    • Intermediació laboral: ofertes de feina.

    • Possibilitat de participar en xerrades i visites a empreses i entitats del territori.

Tot això es fa mitjançant orientació laboral individualitzada i personalitzada, sessions i tallers grupals, visites presencials i telemàtiques amb empreses i entitats del territori que puguin ser generadores d’oportunitats professionals, així com amb la intermediació laboral per presentar la candidatura en aquelles ofertes vacants apropiades per a cada persona. L’objectiu és identificar necessitats, elaborar una proposta d’itinerari conjuntament amb la persona i acompanyar-la durant tot el procés. El personal tècnic d’ocupació, expert en la matèria, té aquesta funció i actuarà com a tutor de la persona durant tot l’itinerari.

Les persones interessades cal que es posin en contacte amb l’IMPO situat a la Masia Can Boscà (carrer de la Nova Cançó,1), trucant al telèfon 93 460 52 00 o bé escrivint un correu electrònic a l’adreça impo@badalona.cat, tot indicant l’interès en el programa UBICAT

Badalona, 3 de juny de 2021