Twitter Facebook Instagram Youtube

Els teatres municipals de Badalona tanquen la temporada entre gener i maig amb una assistència de públic molt alta

En una temporada marcada per les restriccions per la Covid-19, els teatres Zorrilla, Margarida Xirgu i Blas Infante han aconseguit mantenir el total de la programació i una ocupació de més del 90% de l’aforament permès

Els tres festivals de la temporada, el Memorial Li-Chang, el Blues & Ritmes i la Dansa Quinzena Metropolitana, celebrats els passats mes de febrer i març, van tancar les seves edicions amb gairebé el 100% de les entrades exhaurides

Els teatres municipals de Badalona -Zorrilla, Margarida Xirgu i Blas Infante- han tancat aquest passat cap de setmana la programació professional de la temporada gener – maig 2021 amb més d’un 90% d’ocupació.

Durant aquests mesos s’han fet més de 25 espectacles d’arts escèniques a Badalona. Aquesta programació, a més de recuperar diverses funcions que es van haver d’ajornar per la pandèmia les temporades anteriors, ha incorporat noves obres de petit i gran format que han gaudit d’una excel·lent resposta per part del públic.

Els més de 5.000 espectadors que han assistit als teatres durant aquesta temporada, adaptant-se exhaustivament a les mesures de seguretat i prevenció establertes als teatres, han pogut gaudir del nou horari d’inici de les funcions (20 hores) afavorint una sortida no tant tardana dels espectacles.

Festival Internacional de Màgia - XXI edició del Memorial Li-Chang

Del 13 de febrer al 7 de març, Badalona va acollir la XXI edició del Memorial Li-Chang amb un èxit rotund d’assistents, assolint en tots els espectacles el màxim de l’aforament permès. L’edició d’enguany va estar adaptada a les circumstàncies, però no va renunciar a programar propostes innovadores i de qualitat, mantenint així el mateix nombre d’espectacles que els anys anteriors, tot i que es van haver de reduir les activitats complementàries a biblioteques i altres equipaments culturals de la ciutat per les restriccions sanitàries.

Festival Blues & Ritmes

Del 19 al 26 de març, el Festival Blues & Ritmes va celebrar una nova edició, reafirmant-se en la seva singularitat apostant per artistes poc vistos a casa nostra, i en la seva vocació decidida per les músiques d’arrel i les sonoritats africanes. El Blues & Ritmes va comptar amb gairebé el 100% d’assistència i el seu normal desenvolupament només es va veure afectat per la cancel·lació d’última hora del concert de l’artista californiana resident al Regne Unit Jesca Hoop, que no va poder viatjar a Badalona a causa del context sanitari global.

Festival Dansa Quinzena Metropolitana

Els teatres municipals de Badalona van ser, un any més, escenaris del Festival Dansa Metropolitana. L’actuació del ballarí badaloní Miguel Fernández Rivas, “El Yiyo”, al Teatre Blas Infante, i l’espectacle familiar de barreja de dansa i tecnologia Geometria, al Teatre Margarida Xirgu, van exhaurir totes les localitats i van tenir una gran acceptació per part del públic.

Altres activitats

Durant aquesta temporada s’ha incrementat l’oferta cinematogràfica dels dimecres al Teatre Margarida Xirgu amb el nou cicle de cinema documental Docs del Mes. Aquesta iniciativa s’afegeix a l’habitual Cicle Gaudí, que també projecta una pel·lícula un dimecres al mes a les vuit del vespre.

Badalona, 28 de maig de 2021