Twitter Facebook Instagram Youtube

La Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona inicia el cicle Transmetre l’Hàbit de la Lectura

La Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona inicia el cicle Transmetre l’Hàbit de la Lectura.

El cicle es dividirà en dues parts: una fins el mes de juny i l’altre que s’iniciarà el mes de setembre

La Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona inicia demà dimecres, 28 d’abril, i fins dimecres 9 de juny, la primera part del cicle Transmetre l’Hàbit de la Lectura, un cicle de conferències on es vol compartir experiències i reflexions, per facilitar eines (tècniques, idees, lectures adients per a cada edat...) amb la voluntat de facilitar la tasca de transmissió de l’hàbit de la lectura als mes joves.

Les sessions van dirigides a les famílies, educadors i educadores, personal de biblioteques que han d’explicar contes i a totes aquelles persones adultes mediadores entre la literatura i els infants i els joves.

Aquesta primera part del cicle començarà amb una proposta dirigida a les biblioteques d’institut per saber quin fons han de tenir i com l’han de dinamitzar. També es presentaran dues propostes dirigides a la introducció de la lectura entre els més petits valorant la importància dels contes com a :

    - Eina educativa, en tant que afavoreixen el correcte aprenentatge de la llengua i l’adquisició de lèxic, els hàbits del saber escoltar o el valor de l’empatia;

    - Com a eina per treballar la intel·ligència emocional, perquè ajuden a posar nom i a identificar les emocions que senten i viuen tant els personatges com els oients;

    - Com a mitjà que afavoreix la imaginació, eina essencial per a esdevenir persones creatives, flexibles i àgils davant les diferents situacions i complexitats de la societat actual.

Calendari de sessions

Dimecres 28 d’abril a les 18 h

“La biblioteca de l’institut: lectures i propostes de dinamització”

A càrrec de Marta Cava, bibliotecària i formadora. Actualment treballa com a bibliotecària a l’INS Premià de Mar i a la biblioteca de l’Associació de Mestres Rosa Sensat.

Criteris a tenir en compte per la selecció de títols en una biblioteca d'institut (des de les més comercials fins a les perles més desconegudes), i com dinamitzar aquest fons.

Dimecres 12 de maig, a les 18 h

Explica'm un conte: taller de literatura per famílies (3 a 12 anys)

A càrrec de Sherezade Bardají

Taller per cercat eines que ajudin en el desenvolupament emocional, cognitiu i motor dels més petits.

Dimecres 9 de juny, a les 18 h

La biblioteca dels nadons (0 a 3 anys)

A càrrec de Montse Colilles

Per donar resposta a preguntes que sovint es fan les famílies quan arriba un nadó i la relació que ha de tenir aquest amb la lectura.

Les activitats es realitzaran per la plataforma Zoom. Cal inscripció prèvia mitjançant correu electrònic a badabiblios@gmail.com.

La voluntat de la Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona és que a partir del mes de setembre s’iniciï la segona part d’aquest cicle, que girarà al voltant del conte com a mitjà de transmissió de la cultura d’un poble. Les llegendes mostren l’essència d’una cultura, la manera d’entendre el món. També es tractarà sobre les noves formes de transmissió digital i altres recursos com els laboratoris de lectura i “bibliolabs”.

Badalona, 27 d’abril de 2021