Twitter Facebook Instagram Youtube

Badalona amplia el seu llegat romà amb la inauguració demà de la Casa de l’Heura

Aquest dissabte, 24 d’abril, a les 11.30 hores, s’inaugura un nou espai museïtzat de 550m2 que recupera una casa benestant de la Baetulo romana

Convocatòria de premsa

Aquest dissabte, 24 d’abril, a les 11.30 hores, s’inaugura un nou espai museïtzat de 550m2 que recupera una casa benestant de la Baetulo romana

Demà dissabte, 24 d’abril a les 11.30 hores, en el marc de la Magna Celebratio, el festival romà de Badalona, tindrà lloc la inauguració de la Casa de l’Heura ubicada al carrer d’en Lladó 55-57, i a partir de les 12 hores, i fins a les 20 hores, s’obrirà al públic.

L’acte d’inauguració d’aquest nou espai museïtzat de la ciutat romana de Baetulo comptarà amb la presència de l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol; la regidora de Comerç, Mercats i Consum, Rosa Bertran i la directora del Museu de Badalona, Margarida Abras.

La Casa de l’Heura, un nou espai de 550m2, conté una àrea de treball amb dipòsits destinats al vi i amb diverses habitacions distribuïdes entorn d’un atri. També inclou algunes singularitats com l’oecus (un menjador d’estiu) de grans proporcions amb paviments originals d’opus signinum tessel·lat i un tram del carrer (cardo maximus).

La Casa de l’Heura s’obrirà també de forma gratuïta aquest diumenge 25 d’abril, de 10 a 14 hores; el diumenge 2 de maig, de 10 a 14 hores; el dissabte 8 de maig, de 10 a 14 hores i de 17 a 20 hores, i el diumenge 9 de maig, de 10 a 14 hores. Durant la celebració de les Nits dels museu, dissabte 15 de maig, també romandrà oberta al públic. L’accés a la casa es farà de forma progressiva, en funció de l’ocupació de l’espai ja que l’aforament és limitat. No es fan reserves.

Badalona, 23 d’abril de 2021