Twitter Facebook Instagram Youtube

Badalona, la Generalitat i l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol uneixen forces per a fer realitat l’ampliació del Campus de Can Ruti i convertir-ho en un complex sanitari de referència

Badalona, la Generalitat i l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol uneixen forces per a fer realitat l’ampliació del Campus de Can Ruti i convertir-ho en un complex sanitari de referència.

La transformació urbanística ha de garantir el creixement dels equipaments sanitaris i la preservació de l’entorn mediambiental de la Serralada de Marina Badalona

Avui s’ha celebrat la primera reunió de treball entre l’Ajuntament, el Departament de Salut, l’Hospital Germans Trias i Pujol i el conjunt de fundacions i institucions presents al Campus de Can Ruti

L’Ajuntament de Badalona, el Departament de Salut de la Generalitat, l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol i el conjunt de fundacions i institucions presents al Campus de Can Ruti han mantingut aquest migdia la primera reunió per abordar la transformació urbanística que ha de permetre el creixement dels equipaments sanitaris, prestar millors serveis als usuaris i augmentar les instal·lacions de recerca i docència, tot preservant l’entorn de la Serralada de Marina. La intenció de totes les institucions és que l’entorn es converteixi en un complex sanitari de referència.

A la sala d’actes de l’Hospital Germans Trias i Pujol ha tingut lloc la presentació d’una proposta de desenvolupament sanitari de l’entorn de Can Ruti que ha de comportar l’increment de sòl destinat a equipaments sanitaris i, a la vegada, garantir i reforçar la protecció del medi forestal de la Serralada de Marina. En aquest sentit, a través dels mitjans de planificació urbanística, es planteja la possibilitat de permutar una zona propera al Turó de Can Boscà, actualment classificada com a equipament, i transformar en zona d’equipaments sanitaris espais més pròxims a Can Ruti com ara els terrenys a tocar a l’actual heliport, qualificats com a forestals. L’estudi abasta un àrea de 70 Ha a l’entorn del Campus de Can Ruti i de l’àrea d’influència de la Serralada de Marina amb la voluntat de garantir l’espai de creixement dels equipaments sanitaris amb la preservació dels valors mediambientals de les zones forestals.

La transformació urbanística tindrà dues velocitats: una d’urgent per pal·liar les necessitats immediates, per exemple, d’ampliació de les zones quirúrgiques que es troben actualment saturades, augmentar les consultes mèdiques o oferir solucions als actuals problemes d’aparcament de vehicles i mobilitat. D’altra banda, hi ha les necessitats, a mitjà i llarg termini, d’oferir prou espai per al creixement dels centres de recerca i de docència per mantenir l’entorn de Can Ruti com un referent de primer ordre en l’àmbit sociosanitari i que, a la vegada, els centres sanitaris i assistencials puguin continuar prestant amb la mateixa qualitat que ara l’atenció mèdica a la població del seu entorn.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha destacat que: “estem davant d’una proposta de perspectiva històrica per a Badalona perquè permetrà convertir, encara més, el campus de Can Ruti en una referència en l’àmbit sociosanitari, de recerca i educatiu a la vegada que el seu creixement serà ordenat i respectuós amb l’entorn privilegiat de la Serralada de Marina”. “Volem posar les bases, amb la col·laboració de tothom per planificar el futur del Campus de Can Ruti per als propers 15 o 20 anys, però també treballem per a resoldre les necessitats més immediates que afecten usuaris i treballadors, com per exemple l’aparcament i la mobilitat”, ha conclòs l’alcalde.

“És una gran notícia que les necessitats assistencials, de recerca i de docència de l’Hospital Germans Trias i Pujol i de les entitats del campus Can Ruti trobin la col·laboració de l’Ajuntament de Badalona”, ha dit Anna Aran, gerent de la Regió Sanitària Metropolitana Nord. “Ha estat una primera reunió de treball amb les institucions implicades i estem segurs que tindrà molts fruits”, ha afegit. Aran ha explicat que les necessitats d’espais i serveis sanitaris dels ciutadans de Badalona s’han incrementat amb la pandèmia i cal treballar per donar una resposta conjunta, conciliant els interessos de les diferents entitats del campus Can Ruti amb el planejament urbanístic.

A aquesta primera reunió per a la transformació urbanística de Can Ruti hi ha assistit per part de l’Ajuntament de Badalona l’alcalde, Xavier Garcia Albiol, la 2a tinenta d’alcaldia i regidora de l’Àmbit de Govern, Promoció Econòmica, Ciutadania de l’Ajuntament de Badalona, Cristina Agüera, el regidor de l’Àrea de Sanitat i Salut Pública, Ramón Riera i els responsables tècnics de l’Àrea d’Urbanisme. També hi ha estat presents representants del Departament de Salut de la Generalitat; Hospital Germans Trias i Pujol, Institut Català d’Oncologia, Fundació Lluita contra la Sida, Fundació Institut d’Investigació Germans Trias i Pujol, Fundació Carreras, Banc de Sang i Teixits, Institut Guttman i de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Badalona, 21 d’abril de 2021