Twitter Facebook Instagram Youtube

Badalona commemora amb un acte institucional el Dia Internacional del Poble Gitano

Badalona commemora amb un acte institucional el Dia Internacional del Poble Gitano.

L’acte tindrà lloc a partir de les 17.30 hores a la plaça de la Vila i acabarà amb la hissada de la bandera i l’himne del Poble Gitano

L’Ajuntament de Badalona ha organitzat avui dimecres 7 d’abril un homenatge institucional al Poble Gitano a partir de les 17.30 hores a la plaça de la Vila amb motiu del Dia Internacional de Poble Gitano que es celebra arreu del món el 8 d’abril.

Enguany a Badalona l’acte institucional d’homenatge es centrarà en els parlaments que faran l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, i els representants de la FAGIC (Federacions d’Associacions Gitanes de Catalunya), amb la presència de regidors i regidores dels diferents grups municipals, i amb l’acte d’hissada de la bandera mentre sonarà l’himne del Poble Gitano.

El 8 d'abril se celebra a tot el món el Dia Internacional del Poble Gitano (International Roma Day). Aquesta data, recorda el Congrés Mundial gitano celebrat a Londres el 8 d'abril de 1971 en el qual es va instituir la bandera i l'himne gitano, de manera que en aquest 2021 es commemora el 50è aniversari d'aquest Congrés.

Cal recordar que el verd i el blau de la bandera simbolitza el cel i el camp, i la roda de carro vermella en el centre és el símbol de la llibertat que ha portat aquest poble a recórrer el món sencer. El seu himne, ”Gelem, gelem”, recorda el patiment del Poble Gitano com a víctima del nazisme i de les nombroses persecucions que han patit al llarg de la història per tota Europa.

Badalona, 7 d’abril de 2021