Twitter Facebook Instagram Youtube

L’Ajuntament de Badalona i el grup de restauradors Forquilla Badalona posen en marxa la campanya D’oli a la pica, ni mica!

L’objectiu és facilitar la recollida selectiva de l’oli de cuina usat amb la col·laboració dels restaurants com a punts de recollida de proximitat i evitar la contaminació de l’aigua

Convocatòria de premsa

L’objectiu és facilitar la recollida selectiva de l’oli de cuina usat amb la col·laboració dels restaurants com a punts de recollida de proximitat i evitar la contaminació de l’aigua

La campanya es presenta aquest dilluns 22 de març, coincidint amb el Dia Mundial de l’Aigua

Aquest pròxim dilluns 22 de març, a les 11 hores, tindrà lloc la presentació de la campanya “D’oli a la pica, ni mica!, impulsada per l’Ajuntament de Badalona, en col·laboració amb el grup de restauradors Forquilla Badalona, amb l’objectiu de facilitar la recollida selectiva de l’oli que la ciutadania fa servir per cuinar i que, si no és reciclat correctament, i s’aboca per la pica, pot ocasionar greus problemes, tant per als ecosistemes aquàtics com per a la xarxa de clavegueram.

La presentació tindrà lloc a l’Església de Sant Sebastià de Badalona (av. de Terrassa, s/n) i comptarà amb la presència de l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol; del tercer tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Territori i Sostenibilitat, Daniel Gràcia; d’un representant de Forquilla Badalona; i de mossèn Felipe Simón de la Fundació DM Sant Josep de Pomar.

A través d’aquesta campanya s’amplia la xarxa de punts de recollida selectiva d’oli existents gràcies a la col·laboració dels establiments de restauració del grup Forquilla Badalona.

Les persones que portin l’oli domèstic usat als restaurants col·laboradors, a partir del dia 22 de març, rebran com a obsequi, i fins a esgotar existències, una pastilla de sabó feta amb oli reciclat. Les pastilles s’elaboren de manera artesanal a Badalona, a la Fundació DM Sant Josep de Pomar, que dona feina a persones vulnerables i en risc d’exclusió social.

El Dia Mundial de l'Aigua se celebra anualment el 22 de març per centrar l'atenció en la importància de l'aigua dolça i la defensa de la gestió sostenible d’aquest recurs. En aquest sentit, l’Ajuntament de Badalona porta a terme accions de sensibilització i educació ambiental que evitin la contaminació d’aquest recurs vital i que fomentin l’estalvi i un ús eficient de l’aigua. És per això que l’Ajuntament de Badalona s’ha adherit a la celebració del Dia Mundial de l’Aigua amb la campanya “D’oli a la pica, ni mica!” per evitar la contaminació de l’aigua.

Badalona, 19 de març de 2021