Twitter Facebook Instagram Youtube

Badalona paga en els últims 9 mesos 6.174 factures de les 9.269 que s’acumulaven sense abonar durant els darrers anys

En total s’han abonat 11,7 milions d’euros dels 28,5 que hi havia pendents, la majoria dels quals corresponen a factures que es devien a petits i mitjans proveïdors

L’alcalde Xavier Garcia Albiol considera que “a més de donar un servei de qualitat als veïns ens hem dedicat des del primer dia a endreçar l’Ajuntament perquè no podem permetre que la falta de pagament porti al col·lapse i l’enfonsament de molts autònoms o empreses”

L’Ajuntament de Badalona ha pagat en els últims 9 mesos 6.174 factures de les 9.269 que s’acumulaven sense pagar durant els darrers anys, xifra que representa un 66% del total de les factures que el consistori tenia pendents de pagament. En total, l’Ajuntament ha abonat 11.704.625,97 milions d’euros dels 28.505.428,93 que hi havia pendents, la majoria dels quals corresponen a factures que es devien a petits i mitjans proveïdors. A banda d’aquests pagaments, l’Ajuntament ha abonat amb regularitat les noves factures que es van generant.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha explicat que “a més de donar un servei de qualitat als veïns, ens hem dedicat des del primer dia a endreçar l’Ajuntament perquè no podem permetre que la falta de pagament porti al col·lapse i l’enfonsament de molts autònoms o empreses”. Garcia Albiol ha destacat que “una ciutat com Badalona no pot tenir més de 9.000 factures acumulades en un calaix, l’Ajuntament ha de donar exemple i complir amb els seus compromisos amb rigor, sobretot en moments econòmics i socials tan difícils”.

Un cop abonades la majoria de factures d’autònoms i petites i mitjanes empreses, l’Ajuntament ja ha començat el procediment per pagar les factures acumulades en els darrers anys de les grans empreses que presten diferents serveis municipals, la major part dels quals s’han prestat sense cobertura contractual. Per aquest motiu, l’Ajuntament portarà les factures a la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat de Catalunya perquè dictamini el procediment de pagament més adient en funció de cada cas i conforme a la normativa vigent.

L’impagament en els darrers anys d’aquestes factures acumulades de grans empreses ha provocat que el preu mitjà de pagament -PMP- sigui de 194 dies, el que no s’ajusta a la realitat de l’actual gestió econòmica de l’Ajuntament. L’alcalde ha assegurat que “un cop paguem les factures pendents de les grans empreses, el PMP baixarà de forma exponencial i podrà reflectir la realitat actual de la gestió de les factures d’aquest Ajuntament, que no és altra que complir amb eficiència amb tots els autònoms i totes les empreses que presenten servei pels veïns i veïnes de la nostra ciutat”.

Badalona, 17 de febrer de 2021