Twitter Facebook Instagram Youtube

Els ajuntaments de Badalona i Sant Adrià de Besòs inicien amb la Generalitat els treballs per a la transformació de l’espai de les Tres Xemeneies

Els ajuntaments de Badalona i Sant Adrià de Besòs inicien amb la Generalitat els treballs per a la transformació de l’espai de les Tres Xemeneies.

Els alcaldes Xavier Garcia Albiol i Joan Callau s’han reunit avui al Departament d’Empresa i Coneixement on s’ha acordat un calendari per accelerar el projecte de construcció d’un Hub internacional per al desenvolupament sostenible i la modificació urbanística del seu entorn

Generalitat i els ajuntaments de Badalona i Sant Adrià de Besòs han acordat avui la posada en marxa immediata de tots els instruments de planificació urbanística i jurídica necessaris per a fer realitat el projecte de construcció d’un Hub internacional per al desenvolupament sostenible de l’espai conegut com les Tres Xemeneies, situat al front litoral entre els dos municipis.

Tant el Govern de Catalunya com les administracions locals han aprovat un calendari de reunions, de caràcter tècnic i de gestió política, per a la transformació de l’espai de 32 hectàrees que comprenc l’àmbit de les Tres Xemeneies i les turbines i també per al desenvolupament de les 135 hectàrees del voltant. El calendari preveu reunions setmanals durant els pròxims dos mesos.

A la reunió d’avui, a la seu del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, hi ha participat l’alcalde, Xavier Garcia Albiol i el regidor de l’Àrea de Serveis Socials i Participació de l’Ajuntament de Badalona, Miguel Jurado, una delegació de l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, encapçalada per l’alcalde, Joan Callau, i responsables dels departaments d’Empresa i Coneixement i de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

Els impulsors de la transformació d’aquest espai volen crear, amb l’any 2025 com a horitzó, les condicions necessàries urbanístiques, d’equipaments i de serveis per a la posada en marxa d’un pol que atregui empreses lligades a les tecnologies sostenibles. Així mateix, es pretén aconseguir atreure ajudes de programes de la Unió Europea.

Badalona, 9 de febrer de 2021