Twitter Facebook Instagram Youtube

Badalona se suma a Reciclos, el sistema de reciclatge amb recompensa d'Ecoembes

Badalona se suma a Reciclos, el sistema de reciclatge amb recompensa d'Ecoembes.

Aquest pioner Sistema de Devolució i Recompensa (SDR) arriba a la ciutat per adaptar-se als nous hàbits digitals dels ciutadans, incorporant aquesta tecnologia als 552 contenidors grocs que hi ha a Badalona

Els veïns i veïnes de Badalona compromesos amb el reciclatge obtindran a partir d'avui recompenses cada vegada que reciclin les seves llaunes i ampolles de plàstic de begudes. Això és possible gràcies a l’acord de l’Ajuntament de Badalona amb Reciclos, el primer Sistema de Devolució i Recompensa (SDR) de reciclatge a l'Estat espanyol, que ha estat desenvolupat per Ecoembes, l'organització ambiental sense ànim de lucre que coordina el reciclatge d'envasos a tot el país.

Badalona es converteix així en un dels primers municipis catalans que aposta per aquest sistema de reciclatge que incorpora la tecnologia mòbil a aquest hàbit, i, al seu torn, premia els ciutadans recicladors amb incentius que ajudin a millorar el seu entorn més proper.

Els badalonins i badalonines poden reciclar les seves llaunes i ampolles de plàstic de begudes en un dels 552 contenidors grocs dels carrers de la ciutat -als quals se'ls ha incorporat tecnologia- i obtenir recompenses en fer-ho. Entre aquests incentius, destaquen productes per fomentar la mobilitat sostenible i accions per millorar l'entorn dels ciutadans de Badalona, així com contribuir a causes socials com la recollida d'aliments de Creu Roja.

Aquest sistema de reciclatge SDR ha estat presentat aquest matí en un acte que ha tingut lloc al costat d'un dels contenidors grocs del municipi que ja incorporen aquesta tecnologia, amb l’assistència de l’Àmbit de Territori i Sostenibilitat, Daniel Gràcia, i el gerent d'Ecoembes a Catalunya, Xavier Balagué.

Daniel Gracia, ha assenyalat que “la ciutat de Badalona té en la recollida de les deixalles una assignatura pendent, estem al voltant del 30% i tenim el dret i l’obligació de pujar aquesta xifra. Aquesta campanya la valorem molt positivament perquè ens ajudarà en aquest objectiu”.

Per la seva banda, Xavier Balagué, d’Ecoembes ha afirmat que "gràcies a Reciclos, els ciutadans compromesos amb el reciclatge, a més d'ajudar a estalviar energia i a donar una nova vida als envasos reciclant al contenidor groc, ara podran també contribuir a millorar Badalona a través de les recompenses que obtenen en reciclar. És la primera vegada a l'Estat espanyol que un sistema de reciclatge uneix tecnologia i recompenses per tal d'ajudar a reciclar més i millor. Reciclos, lluny de ser un projecte de futur, és ja una realitat".

Per fer ús de Reciclos, els ciutadans de Badalona només han de descarregar-se la webapp, escanejar el codi de barres de l'envàs que volen reciclar i dipositar-lo a un dels contenidors grocs. En fer-ho, obtindran punts, denominats Reciclos, que podran canviar per les diferents recompenses que tinguin disponibles.

Badalona, 26 de gener de 2021