Twitter Facebook Instagram Youtube

Badalona declararà tres dies de dol per les víctimes de l’incendi d’una nau abandonada

Badalona declararà tres dies de dol per les víctimes de l’incendi d’una nau abandonada.

Bombers han confirmat fins al moment tres víctimes, tot i que encara no han pogut accedir a la totalitat de l’edifici sinistrat

L’Ajuntament de Badalona declararà tres dies de dol per les víctimes de l’incendi ocasionat a una nau del carrer de Guifré del barri de Gorg de Badalona. Els bombers van rebre l’avís d’un incendi a la nau abandonada, on residien un nombre indeterminat de persones, poc abans de les 21 hores d’ahir dimecres. El sinistre ha ocasionat, fins ara, la mort confirmada de tres persones i 23 ferides de diversa consideració, vuit hospitalitzades en estat greu o crític. Els bombers encara no han pogut accedir a inspeccionar el conjunt de l’immoble devastat per l’incendi.

Fins al lloc del sinistre es van desplaçar 28 dotacions dels bombers, 14 unitats dels Serveis d’Emergències Mèdiques (SEM), a més de Guàrdia Urbana de Badalona, Mossos d’Esquadra i protecció civil.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha agraït l’esforç i la coordinació de tots els cossos d’emergència i seguretat i ha lamentat la pèrdua de vides humanes. Tot i que el balanç de víctimes no és definitiu perquè encara no s’ha pogut accedir a tot l’interior de la nau sinistrada, l’alcalde ha avançat que es declararan tres dies de dol a la ciutat. Pel que fa a les persones que ocupaven la nau, i que en un primer moment han estat ateses pels serveis d’emergències, l’alcalde ha assegurat que els serveis socials de Generalitat i de l’Ajuntament treballen coordinadament per trobar allotjament a mitjà termini a totes les persones que s’han quedat sense sostre arran d’aquesta tragèdia.

L’alcalde de Badalona també ha manifestat que, en col·laboració de Mossos d’Esquadra, s’ha establert un perímetre de seguretat per evitar accidents atès el mal estat de l’estructura de tres plantes de l’edifici sinistrat, fins que l’Ajuntament, quan així ho permetin bombers i Mossos d’Esquadra, pugui procedir al seu enderrocament.

Badalona, 10 de desembre de 2020