Twitter Facebook Instagram Youtube

Salut impulsa un cribratge intensiu contra la COVID-19 als barris d’Artigues, el Remei i Sant Roc

Salut impulsa un cribratge intensiu contra la COVID-19 als barris d’Artigues, el Remei i Sant Roc.

L’actuació preventiva es portarà a terme de l’1 al 5 de desembre al Palau Municipal d’Esports de Badalona

Es poden fer testos antígens ràpids (TAR) a tots els usuaris de més de setze anys del CAP Sant Roc

El Departament de Salut de la Generalitat, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Badalona, l’Institut Català de la Salut i el Servei de Vigilància Epidemiològica, farà un cribratge intensiu dirigit a les persones més grans de setze anys usuàries del Centre d’Assistència Primària (CAP) de Sant Roc.

Aquesta actuació preventiva, dins de l’estratègia conjunta en la lluita contra la COVID-19 basada en la intervenció comunitària per poder controlar amb rapidesa la transmissió del virus, consistirà en la realització massiva de testos antigènics ràpids (TAR). Les proves es faran a partir del dimarts, 1 de desembre, fins al dissabte, 5 de desembre, de 9 a 14 hores i de 15 fins a 19 hores al Palau Municipal d’Esports de Badalona (avinguda d’Alfons XIII, s/n).

Les proves estan dirigides a les persones més grans de setze anys usuàries del CAP de Sant Roc, que atén els barris d’Artigues, el Remei i Sant Roc. La finalitat és frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària. En els pròxims dies, les persones que estan cridades a participar en el cribratge rebran un SMS informatiu. Per facilitar el tràmit de la realització de la prova cal portar la targeta sanitària.

Pel que fa als resultats dels testos, si és positiu es tindrà de manera ràpida. Si és negatiu, s’enviarà un SMS en les hores següents i també es podrà consultar a la plataforma La Meva Salut.

El Departament de Salut convida la població a participar activament en aquestes proves, que han de servir per aturar l’extensió del virus i assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones infectades, ja que algunes persones no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn. Cal destacar la importància de fer l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.

El Palau Municipal d’Esports de Badalona és l’espai físic permanent que l’Ajuntament de Badalona, amb la col·laboració del Club Joventut Badalona, ha previst per a la realització de proves exprés massives i ajudar, d’aquesta manera, a alliberar altres espais i centres sanitaris. Aquesta instal·lació reuneix, per la seva amplitud i accessibilitat, unes condicions òptimes per a la realització d’aquestes proves.

Badalona, 27 de novembre de 2020