Twitter Facebook Instagram Youtube

Badalona celebra la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Badalona celebra la Setmana Europea de la Prevenció de Residus.

La iniciativa té com a objectiu sensibilitzar i minimitzar l'impacte que té la generació de residus dins la nostra vida quotidiana

L’Ajuntament de Badalona participa fins aquest diumenge, 29 de novembre, en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, una iniciativa impulsada per la Unió Europea que promou accions de sensibilització sobre els recursos sostenibles i la gestió de residus.

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus és una celebració anual que té per objectiu sensibilitzar sobre la problemàtica dels residus organitzant, durant una mateixa setmana i arreu d’Europa, accions de sensibilització. La temàtica d’enguany són els residus invisibles: aquells que no es veuen però que es generen al llarg de la vida útil dels productes des de la seva concepció, obtenció de materials, procés de fabricació, transport, ús i fi de la seva vida útil.

L’Ajuntament de Badalona s’uneix a aquesta iniciativa endegant durant aquests dies la campanya “Fem-ho bé! Als mercats municipals cada residu al seu lloc”, que pretén millorar i garantir la correcta separació de residus als mercats municipals. Per la seva activitat i la quantitat de productes que es venen, els mercats de la ciutat generen una gran quantitat de residus i, l’objectiu d’aquesta campanya és que s’hi faci una separació de residus correcta, eficient i plenament conscient del benefici que aquest gest aporta tant des del punt de vista medi ambiental com de la pròpia responsabilitat i imatge dels mercats municipals.

La campanya es fa de manera conjunta des de l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat, l’Àrea de Comerç, Mercats i Consum i el Departament de Neteja Viària de l’Ajuntament de Badalona. Al llarg de la mateixa, es redistribuiran i col·locaran nous contenidors a cada mercat per facilitar la correcta separació dels residus i els serveis tècnics de l’Ajuntament realitzaran una campanya informativa als sis mercats municipals de Badalona per tal d’explicar als paradistes com optimitzar, millorar i fer més eficient la separació de residus. Com a part de la campanya també s’han editat cartells i fulls volants destinats als paradistes dels mercats per tal que disposin de tota la informació necessària.

El regidor de l’Àmbit de Territori i Sostenibilitat comenta al respecte: “separar i gestionar correctament els residus als mercats municipals és un gest amb el que tothom hi surt guanyant: el medi ambient, la ciutat i els mateixos mercats ja que, la gestió responsable dels residus, és un compromís i una imatge de qualitat i de responsabilitat envers als clients i a la ciutat de Badalona”.

Paral·lelament a la campanya als mercats municipals es realitzaran també sis tallers de sensibilització El menjar no es llença a diversos centres educatius de la ciutat per tal de treballar amb l’alumnat la problemàtica del malbaratament alimentari i el seu impacte ambiental.

A causa de la pandèmia de la Covid-19, enguany, molts dels actes programats per celebrar la Setmana Europea de Prevenció de Residus han passat a tenir un format virtual. Conscients d’aquesta situació, les administracions supramunicipals organitzadores d’aquest esdeveniment a nivell català han posat en marxa un portal interactiu obert i gratuït per tothom on es poden trobar més de 40 recursos entre infografies, vídeos, reptes, webinars i l’estrena d’una “websèrie” de nou capítols. El portal i el conjunt dels recursos és un esforç compartit entre l'Agència de Residus de Catalunya, l’AMB i la Diputació de Barcelona, amb la coordinació de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat. Hi podeu accedir a través d’aquest enllaç: https://bit.ly/RecursosVirtualsEWWR2020

A Catalunya també s’organitzen més de 800 activitats de sensibilització. Podeu consultar l’agenda d’activitats a http://www.arc.cat/agendaewwr/

Badalona, 23 de novembre de 2020