Twitter Facebook Instagram Youtube

L’Ajuntament de Badalona posa en marxa una segona línia d'atenció ciutadana per emetre i validar certificats digitals

L’Ajuntament de Badalona posa en marxa una segona línia d'atenció ciutadana per emetre i validar certificats digitals.

Amb aquesta mesura es dobla el nombre de peticions que es poden tramitar diàriament

L’idCAT és un identificador digital que garanteix la identitat de les persones a Internet i permet operar amb diferents administracions

L’Ajuntament de Badalona, a través del seu Departament d’Atenció Ciutadana, ha posat en marxa una doble línia d’atenció per emetre i validar certificats digitals (idCAT) i oferir resposta a la gran demanda que hi ha per part de la ciutadania. La nova mesura permet agilitzar aquest tràmit i doblar el nombre de peticions que es poden tramitar diàriament.

L’IdCAT és un identificador digital que garanteix la identitat de les persones a Internet i permet operar amb diferents administracions i, a més, assegura la integritat de les dades que s’envien, així com la seva confidencialitat, ja que està emès pel Consorci Administració Oberta de Catalunya.

El certificat digital es pot obtenir directament https://www.idcat.cat/idcat/ciutada/menu.do o bé a través de les Entitats de Registre idCAT. L’Ajuntament de Badalona és una d’aquestes Entitats de Registre encarregades de comprovar la veracitat de les dades introduïdes a la sol·licitud del certificat.

Atesa la situació actual, bona part de la gestió adreçada a qualsevol de les administracions s’ha de fer “on line” o bé mitjançant cita prèvia, per la qual cosa els certificats digitals han esdevingut eines fonamentals per poder accedir a un nombre de tràmits cada vegada més gran per Internet.

El resultat és que s’està atenent majoritàriament a ciutadans empadronats a Badalona i també a ciutadans provinents d’altres llocs com Montgat, Santa Coloma de Gramenet, i Sant Adrià de Besòs, entre altres.

Badalona, 12 de novembre de 2020