Twitter Facebook Instagram Youtube

Comunicat del Govern de Badalona amb relació a la situació de la plantilla de la Guàrdia Urbana de la ciutat

Comunicat del Govern de Badalona amb relació a la situació de la plantilla de la Guàrdia Urbana de la ciutat.

Comunicat

Amb relació a la situació en què es troba la plantilla de la Guàrdia Urbana de Badalona en aquests moments de crisi sanitària, la quarta tinenta d'alcaldia i regidora de l'Àmbit de Seguretat, Protecció Civil i Convivència, Irene González, ha fet una compareixença davant els mitjans de comunicació a la sala de premsa de l’edifici el Viver acompanyada de Juan Antonio Pozo, intendent de la Guàrdia Urbana; Mila Campiña, cap del servei de Recursos Humans; Joaquim Ortilles, cap del servei de Seguretat i Protecció Civil; Xavier Crego, cap del servei de Salut; Sigfrido Ramos, tècnic de Protecció Civil; i Francesc Ramon, tècnic superior de Prevenció i Riscos Laborals. En aquest acte el govern municipal ha destacat els punts següent:

    - Ni Badalona ni el seu Ajuntament té una situació excepcional de Covid-19 que difereixi de la que s’està patint a qualsevol punt del país. La situació de Badalona és, lamentablement, exactament igual que la de la resta de municipis.

    - Avui, dia 4 de novembre de 2020, la plantilla de la Guàrdia Urbana té 21 casos positius i 26 agents estan confinats. Si no hi ha cap inconvenient sanitari, demà es reincorporen a la plantilla 7 agents que ja han passat la quarantena establerta. La resta de confinats també s’aniran reincorporant a mesura que compleixin els terminis de quarantena protocol·laris.

    - El govern municipal de Badalona pot assegurar que des que està a l’Ajuntament de Badalona existeix un protocol sanitari per a la Guàrdia Urbana de Badalona que inclou la desinfecció diària de la comissaria a càrrec del personal de neteja que hi ha les instal·lacions entre les 7 i les 22 hores; i la neteja i desinfecció dels vehicles policials en cada canvi de torn (tasca que realitzen els mateixos agents). A més, tots els agents reben setmanalment cinc mascaretes quirúrgiques i dos del model KN-95. En aquest sentit, cada matí durant la reunió organitzativa es comprova que tota la plantilla tingui el material necessari i, en cas de detectar qualsevol mancança, es demana al departament corresponent que solucioni la situació. Els comandaments del cos policial són els encarregats de controlar l'aplicació del protocol sanitari.

    - Des que el govern municipal va assumir la direcció política de la Guàrdia Urbana, el departament de Riscos Laborals, juntament amb la Guàrdia Urbana, Protecció Civil i el departament de Salut de l'Ajuntament de Badalona han estat dues vegades a la comissaria del Turó del Caritg per realitzar labors d'inspecció i control. La primera inspecció es va dur a terme durant la segona quinzena d'agost, on es van establir una sèrie de mesures correctores per a minimitzar el risc de contagi que van ser aplicades immediatament. La segona es va realitzar el 28 d'octubre, després de detectar-se el primer positiu al cos, i es va determinar que les mesures de prevenció adoptades i implantades, encara avui vigents, eren les adequades. No obstant això, l'informe que es va realitzar en aquesta segona inspecció reflecteix des d'un punt de vista exclusivament tècnic i no polític, que el que ha pogut ocórrer en el cos de la Guàrdia Urbana de Badalona pot estar relacionat amb la relaxació de l'ús dels elements preventius del grup bombolla i fins i tot el mal ús de la mascareta.

    - El Govern de Badalona lamenta l'ús que està fent l'oposició i un sindicat policial del cos de la Guàrdia Urbana del brot de la Covid-19 com a element polític. El govern municipal garanteix que quan es normalitzi la situació s'estudiarà exhaustivament què ha passat i quines causes han provocat l'actual situació. Actualment, els objectius prioritaris del govern són continuar treballant per a garantir la salut de tots els agents de la Guàrdia Urbana, vetllar perquè el cos tingui tots els recursos necessaris i donar el millor servei de seguretat als veïns i veïnes de Badalona.

Badalona, 4 de novembre de 2020