Twitter Facebook Instagram Youtube

Badalona i la Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Barcelona obren vies de col·laboració per dissenyar el futur de Badalona

Badalona i la Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Barcelona obren vies de col·laboració per dissenyar el futur de Badalona.

El desenvolupament de l’entorn de l’antiga central tèrmica de Sant Adrià de Besòs i Badalona i el model industrial de la ciutat han estat els eixos principals de la trobada

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, i el president de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Barcelona, Joan Canadell, s’han reunit avui per iniciar línies de col·laboració en projectes importants que, segons ha destacat el mateix alcalde, “marcaran el futur de la ciutat de Badalona”.

Entre aquests projectes s’ha parlat del Pla Director Urbanístic que ordenarà el sector al voltant de l’antiga central tèrmica e Sant Adrià de Besòs i Badalona i definir com ha de ser l’entorn, des d’un punt de vista econòmic d’aquesta zona. Per Garcia Albiol una de les seves prioritats és “aportar projectes tecnològicament qualitatius per a la ciutat i ubicar-hi indústria d’un valor afegit, i situar Badalona el lloc que li correspon i que mereix”.

L’alcalde també ha volgut destacar la seva voluntat de transformació d’alguns polígons industrials perquè “deixin de ser només espais logístics i passin a una indústria on hi destaquin els projectes tecnològics punters perquè Badalona també fes un salt qualitatiu”. La trobada també ha servit per parlar de la possibilitat de que Badalona pugui acollir un projecte biomèdic en relació a l’entorn de l'Institut de Recerca en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol (IGTP).

Xavier Garcia Albiol ha destacat que Badalona ha de tenir un “projecte de ciutat i no conformar-se amb resoldre els problemes de dia a dia, sinó que s’ha de tenir clar quina és la ciutat que es vol d’aquí a quinze o vint anys, on hi hagi empreses d’investigació, referents en tecnologia ...que doni un sal qualitatiu i començar a definir quin és aquest futur de ciutat que volem”.

Badalona, 3 de novembre de 2020