Twitter Facebook Instagram Youtube

El pròxim 25 de setembre arriba la nova temporada dels teatres municipals de Badalona carregada d’espectacles multidisciplinars

El pròxim 25 de setembre arriba la nova temporada dels teatres municipals de Badalona carregada d’espectacles multidisciplinars.

La nova programació inclou espectacles ajornats de la temporada anterior a causa de l’aturada per la Covid-19, així com noves propostes amb un fort accent de proximitat

Per tal de garantir l’accés segur als teatres, s’aplicaran les mesures de seguretat recomanades per les autoritats sanitàries, amb una reducció de l’aforament i l’ús de mascareta durant les representacions

Les entrades es podran comprar a partir del dijous 10 de setembre a través del web www.teatrezorrilla.cat

Els teatres municipals de Badalona -Zorrilla, Principal / Margarida Xirgu i Blas Infante- ja tenen a punt la nova temporada setembre-desembre 2020. Després de l’aturada a causa del confinament per la Covid-19, el pròxim 25 de setembre els equipaments escènics reprendran la programació oficial amb una temporada que inclou una gran varietat de propostes on la dansa i la música hi tindran una presència molt destacada.

El tret de sortida el donaran dues propostes que es recuperen de la temporada anterior, ajornades per culpa de la pandèmia: Eva contra Eva de Pau Miró i Un dia Qualsevol d’Oriol Tarrasón. No seran, però, els únics espectacles reprogramats de la temporada passada; també vindran el multipremiat show còmic The Opera de locos, els familiars Gnoma, Black Music pels més menuts i Polzet, i l’espectacle de dansa Mujeres de la companyia badalonina Querencia.

L’equip de Badalona Cultura aposta aquesta temporada per una programació amb un fort accent de proximitat kilòmetre 0. Companyies i artistes de Badalona pujaran als escenaris del Zorrilla, del Principal/Margarida Xirgu i del Blas Infante per a oferir-nos una variada mescla de concerts, espectacles de flamenc, representacions teatrals i monòlegs. Així, tindrem a Jorge Javier Vàzquez amb Desmontando a Séneca al Zorrilla; a la joveníssima estrella del flamenc, El Yiyo, amb la seva troupe, oferint-nos la seva personal visió del gènere al Blas Infante; a la ja mencionada companyia Querencia i el seu homenatge a la dona amb l’espectacle Mujeres; i al sempre sorprenent Xavi Lozano amb la seva companyia Bufa & Sons, fent sortir música de tota mena d’andròmines. També tornaran al Teatre Principal/Margarida Xirgu la Cia Industrial Teatrera amb la seva última proposta, Herència, que s’ha estat cuinant les darreres setmanes al teatre. Com cada any, la Banda Simfònica de Badalona ens oferirà al novembre el seu tradicional Concert de Santa Cecília. I per últim, tancarà la temporada, al Zorrilla, una representació molt especial dels Pastorets a càrrec de la Dramàtica del Círcol, per a celebrar com es mereix el seu centenari.

A més de la programació de proximitat, els teatres Zorrilla i Principal/Margarida Xirgu oferiran sis dels espectacles imprescindibles de la temporada: la versió lliure de l’obra d’Anton Txékhov, La Gavina, d’Àlex Rigola; la multidisciplinar Suite Toc nº6 de les germanes Peya; la nova proposta de Jordi Casanovas, Alguns dies d’ahir; la comèdia familiar de Ramon Madaula, Els Brugarol; la tragicomèdia generacional de Mar Monegal, Ramon; i l’impactant monòleg Celebraré mi muerte d’Alberto San Juan.

Completen la temporada tres propostes: una de música, amb el concert del prestigiós pianista Daniel Ligorio homenatjant Beethoven en el 250è aniversari del seu naixement; una de dansa, amb la jove companyia de l’Institut del Teatre IT DANSA, que porten al Zorrilla quatre propostes carregades d’energia; i, per últim i com a novetat, una de circ, amb el nou espectacle de la Producció Nacional de Circ, Estat d’Emergència, que es podrà veure al Teatre Principal/Margarida Xirgu.

FILMETS

Del 16 al 25 d’octubre el Teatre Zorrilla acollirà les tres sessions presencials de la 46a edició del Festival FILMETS de Badalona. Una edició que es presenta en format presencial i en línia i que arriba amb tota la força i el millor cinema.

Seguint el protocol de seguretat marcat per les autoritats sanitàries, aquest any, malgrat que les entrades continuïn sent d’accés lliure, les persones que hi vulguin assistir s’hauran de registrar prèviament al web www.festivalfilmets.cat.

Altres activitats

Es mantenen les activitats paral·leles dels Tallers de Teatre per a totes les edats al Teatre Zorrilla i del Cicle Gaudí al Teatre Principal/Margarida Xirgu. Aquesta temporada, com a novetat, les sessions del Cicle seran els dimecres en comptes dels dijous i passaran d’una a dues sessions cada mes.

Venda d’entrades

Les entrades es podran comprar a partir del dijous 10 de setembre al web www.teatrezorrilla.cat. Com a mesura excepcional, aquesta temporada, les entrades de tots els espectacles es vendran exclusivament per Internet. Badalona Cultura assumirà la comissió en la venda electrònica per tal de facilitar la compra per aquest canal. No obstant això, les taquilles del Teatre Zorrilla i Principal/Margarida Xirgu oferiran atenció presencial només a aquelles persones que no tinguin accés a Internet o que tinguin dificultats per a comprar les entrades de manera electrònica. Aquest servei es donarà sempre amb cita prèvia trucant al 93 384 40 22 els dimarts i dijous de 12 a 14 hores.

Pel que fa als abonaments, aquesta temporada, malauradament, ateses les restriccions d’aforament, no es podran oferir els abonaments habituals. Tanmateix, aquelles persones que havien estat abonades la temporada gener-maig 2020 tindran accés exclusiu a la compra d’entrades una setmana abans que la resta d’espectadors (del 7 al 9 de setembre) i se’ls reservarà la seva condició d’abonats per a la temporada vinent.

Malgrat això, i com a novetat, aquesta temporada es posa a la venda una promoció especial: un Pack Individual a 60 € (4 entrades per a 4 espectacles diferents, a 15 € per espectacle) i un Pack Duo a 120 € (8 entrades per a 4 espectacles diferents, a 15 € per espectacle), que serà accessible per a tothom tenint en compte les limitacions pròpies d’aforament dels espectacles. Per tal de realitzar la compra dels espectacles a través d’algun dels dos packs, primer s’ha de realitzar la compra del pack que es vol i després escollir els espectacles que s’hi volen incloure.

Garanties de seguretat

Per entrar als teatres s'aplicarà un estricte protocol de seguretat i prevenció contra la Covid-19, que afectarà tant el públic com el personal tècnic i artistes que hauran d'adoptar mesures de protecció. En aquest sentit, l'ús de la mascareta serà obligatori, a no ser que arribat el moment les autoritats sanitàries determinin el contrari, i serà necessari arribar, com a mínim, 20 minuts abans de l'inici de l'espectacle per a facilitar l'entrada esglaonada. En cas contrari, no es podrà garantir la localitat triada en el moment de la compra.

Es recomana portar l'entrada al mòbil per tal d’evitar el contacte amb el paper. Els espectadors hauran d'ocupar la butaca assignada en el moment de la compra. No està permès, en aplicació de les normatives del Procicat, entregar cap programa de mà ni cap altre material imprès (el llibret amb tota la programació, així com els programes de mà, es podran consultar i descarregar a la web del Teatre Zorrilla i als vestíbuls del teatre mitjançant un codi QR).

Per a la tranquil·litat, seguretat i protecció de tot el públic i de les persones que treballen als teatres, s’hauran de seguir, en tot moment, les normes de seguretat indicades en els diferents teatres i que també es podran consultar prèviament a través de la web www.teatrezorrilla.cat.

Badalona, 8 de setembre de 2020