Twitter Facebook Instagram Youtube

Badalona recupera el servei de retirada de vehicles abandonats a la via pública

Badalona recupera el servei de retirada de vehicles abandonats a la via pública.

L’Ajuntament ha ampliat l’espai destinat a la guàrdia i custòdia dels vehicles retirats i ha agilitzat els tràmits per al seu desballestament

A partir d’aquesta setmana Badalona recupera el servei de retirada de vehicles abandonats a la via pública. L’Ajuntament ha ampliat l’espai destinat a la guàrdia i custòdia dels vehicles retirats, amb el lloguer d’un nou solar, i ha agilitzat la signatura dels decrets que permetrà procedir al seu desballestament. Aquest servei el presta l’ens municipal Engestur.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, acompanyat de la quarta tinenta d’alcaldia i regidora de l’Àmbit de Seguretat, Protecció Civil i Convivència de l’Ajuntament de Badalona, Irene González, i del regidor de Via Pública, Medi Ambient, Sostenibilitat i Habitatge, Daniel Gracia, ha presentat aquest migdia, al carrer Jerez de la Frontera, cantonada amb l’avinguda del Maresme, al barri de Sant Roc, la recuperació del servei de retirada de vehicles abandonats a Badalona.

L’alcalde ha assenyalat que “des del mes de desembre no es firmen les instruccions per al desmantellament dels vehicles retirats, la qual cosa ha provocat un col·lapse i evita que no es puguin retirar més”. “Badalona no es pot permetre tenir més de dos-cents cotxes abandonats a la via pública, amb la imatge de deixadesa i insalubritat que això comporta”, ha afegit Xavier Garcia Albiol.

A més dels 420 vehicles pendents de desballestament, actualment hi ha una cinquantena d’expedients en curs per a la retirada de vehicles de la via pública per abandonament. També hi ha uns dos-cents vehicles abandonats pendents de l’inici de l’expedient per a la seva retirada. Cal recordar que per poder procedir al desballestament definitiu d’un vehicle retirat del carrer han de transcórrer dos mesos des de la seva arribada al dipòsit.

L’any 2019 l’Ajuntament de Badalona va retirar 640 vehicles de la via pública. Fins al 31 d’agost d’aquest any s’ha procedit a retirar-ne 340.

Badalona, 7 de setembre de 2020