Twitter Facebook Instagram Youtube

L’Espai Betúlia presenta l’exposició Sergi Marcos, una immersió pictòrica inspirada en l’obra poètica de Joan Margarit

L’Espai Betúlia presenta l’exposició Sergi Marcos, una immersió pictòrica inspirada en l’obra poètica de Joan Margarit.

La mostra s’inaugura el 9 de setembre a les 19 hores i es podrà visitar fins al 30 d’octubre

L’Espai Betúlia, al carrer d’Enric Borràs, 43-47, reprèn les activitats amb l’exposició Sergi Marcos, una immersió pictòrica inspirada en l’obra poètica de Joan Margarit. La inauguració de la mostra tindrà lloc el pròxim dimecres, 9 de setembre, a les 19 hores amb l’assistència de la regidora d’Educació, Cultura i Joventut, Amanda Feria. L’exposició es podrà visitar fins al 30 d’octubre.

La mostra consta de 27 pintures de Sergi Marcos inspirades en l’obra poètica de Joan Margarit i acompanyades de diversos papers operatoris de cadascuna de les obres que són també, per si mateixos, autèntiques obres d’art.

Què tenen en comú la poesia del poeta existencial Joan Margarit i l’art del pintor místic Sergi Marcos?, es pregunta Vicent Altaió, poeta i assagista, a l’estudi introductori del catàleg de l’exposició que es va fer per primera vegada al Museu Municipal Castell de l’Ajuntament de Rubí. Per Altaió, l’artista és el lector, l’antòleg i el transsubstanciador. La poesia de Margarit llegida de fora a endins es va convertir en matèria interna líquida, el buit que ens constitueix, el pensament; i des de l’immaterial es traspassà a matèria tangible amb les tècniques i mètodes propis del pintor[…] El mètode de treball de Sergi Marcos ha consistit d’entrada a traspassar, com si es tractés d’un jeroglífic visual, el sentit del poema (fet de realitats precises) a estructures visuals […] l’artista substitueix l’ordre de l’abstracte i també del domèstic a una realitat pictòrica emocional, plena de colors i vibracions, de relacions humanes i còsmiques.

Activitats complementàries

Visita comentada per Sergi Marcos

23 de setembre de 2020 a les 19 hores

Recital

L’actor Pep Planes llegeix Joan Margarit

22 d’octubre de 2020 a les 19 hores

Les activitats es faran amb aforament reduït i seguint les normatives que disposen les autoritats sanitàries.

Per assistir cal trucar als telèfons 934646255 o 934646254 o enviar un correu electrònic a espaibetulia@badalona.cat

Podeu trobar informació sobre l’artista en el seu web:

Informació sobre Sergi Marcos https://www.sergimarcos.cat/index.php/ca/

Badalona, 7 de setembre de 2020