Twitter Facebook Instagram Youtube

La Guàrdia Urbana de Badalona presenta el primer dron que ajudarà al control de les ocupacions

La Guàrdia Urbana de Badalona presenta el primer dron que ajudarà al control de les ocupacions.

L’aparell també realitzarà altres tasques de prevenció, informació o suport als diferents serveis d’emergència

La Guàrdia Urbana de Badalona disposa a partir d’avui d’un dron per controlar les ocupacions d’immobles que es produeixin a la ciutat.

Aquest dijous l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, acompanyat de la quarta tinenta d’alcaldia i regidora de l’Àmbit de Seguretat, Protecció Civil i Convivència de l’Ajuntament de Badalona, Irene González, han presentat aquest vehicle aeri no tripulat i reutilitzable governat per control remot o per un programa de vol que ajudarà als agents de la Guàrdia Urbana a realitzar tasques de control de les ocupacions il·legals.

L’aparell, d’última generació, té una autonomia de vint-i-cinc minuts i permet controlar la ciutat des de l’aire ja que pot recórrer cinc quilòmetres. A més disposa d’una càmera termogràfica, una càmera nocturna, i un altaveu que permet enviar missatges a la ciutadania.

La presentació del dron es produeix després de l'increment de les ocupacions que hi ha hagut a Catalunya, que, segons dades del Ministeri de l’Interior, és la comunitat més afectada enguany per aquest delictes.

L’aparell també tindrà altres usos com ara el rescat de persones desaparegudes a la serralada, el control d’aforament a les platges o en llocs on es celebrin actes culturals o socials, control del trànsit, la prevenció o identificació d’incendis o el suport a altres serveis d’emergències.

Segons l’alcalde “amb aquesta nova adquisició la Guàrdia Urbana fa un salt qualitatiu important en la seguretat de la ciutat i es vol donar una resposta a l’incivisme, a la convivència i a la delinqüència de la ciutat mentre ens dotem d’altres elements i recursos per poder lluitar contra aquesta delinqüència i l’ocupació il·legal a Badalona”.

Badalona, 13 d’agost de 2020