Twitter Facebook Instagram Youtube

L’Ajuntament de Badalona inicia una campanya extraordinària de fumigacions als plataners i als oms de la ciutat per acabar amb les plagues d’insectes que s’han detectat en algunes zones

L’Ajuntament de Badalona inicia una campanya extraordinària de fumigacions als plataners i als oms de la ciutat per acabar amb les plagues d’insectes que s’han detectat en algunes zones.

El tractament fitosanitari es farà a tots els plataners i oms de Badalona i s’actuarà en horari nocturn per evitar molèsties al veïnat,

L’Ajuntament de Badalona ha iniciat una campanya extraordinària de fumigacions que inclou tots els plataners i oms de la ciutat amb la voluntat de combatre els insectes que poden perjudicar la salut d’aquestes espècies. Aquest tractament fitosanitari, que es fa mitjançant atomitzador, es porta a terme en horari nocturn i informant prèviament, amb cartells a les porteries dels habitatges, a quins carrers s’actuarà.

El calendari previst a partir d’aquesta setmana és el següent:

  ü Aquesta mateixa nit, és a dir, de l’11 al 12 d’agost: carrer de Ponent amb Baldomer Solà, carrer del Comerç, avinguda del Congrés Eucarístic, carrer del Doctor Modrego, carrer de Josep Mª de Sagarra, passatge de Sant Elies, carrer de Sant Joan Evangelista, de Sant Lluc, de Sant Marc, de Julio Galve Brusson, plaça d’Artigues, avinguda de Joan XXIII, carrer de Còrdova, d’Anselm Turmeda, plaça de Camarón de la Isla, carrer de Huelva, de Jumella, de Màlaga, de Motril, plaça dels Pescadors, carrer de Simancas i carrer de Vélez Rubio.

  ü Entre el 12 i el 13 d’agost: rambla de Sant Joan

  ü La nit del 20 al 21 d’agost: carrer de la Primavera, parc de Nova Lloreda, part de l’avinguda del Marquès de Mont-roig, carrer d’en Prim, avinguda del Doctor Bassols, carrer d’Almeria, d’Austràlia, plaça de Badalona, carrer de Llefià i plaça de Pau Casals.

  ü La nit del 21 al 22 d’agost: avinguda d’en Martí Pujol, del Maresme i carretera de Mataró - Pomar Baix.

  ü La nit del 24 al 25 d’agost: rambla de França, avinguda d’Itàlia, de. Mònaco, de Salvador Espriu, de Mn Manuel Espinosa, carrer de Pau Picasso i l’avinguda d’Àfrica.

  ü La nit del 25 al 26 d’agost: carrer de Covadonga, d’Alfons XII, de Minerva, de Diana, d’Afrodita, de Fogars de Tordera, plaça d’Enric Morera, avinguda de Sant Ignasi de Loiola, plaça d’Espanya, plaça de les Canàries, carrer de la Independència, de Ferrer Bassa, de Nelson Mandela, camí de Sant Jeroni de la Murtra, travessera de Montigalà, carrer de Sardenya, de Verdi, ronda de Sant Antoni de Llefià i part de l’avinguda del Marquès de Mont-roig.

En aquesta actuació de fumigació es tractaran al voltant de 4.500 arbres entre els plataners (Platanus x hispanica ) i els oms (Ulmus pumila)

Paral·lelament es durà a terme un tractament fitosanitari amb endoteràpia que consisteix en aplicar una injecció de producte fitosanitari directament als arbres. Avui, 11 d’agost, s’actuarà al carrer de Ponent, de Solsona i als passatges del Riu Llobregat, del Riu Congost, del Riu Noguera i del Riu Mogent. I el dijous, dia 13, a la plaça de la Marinada, a l’avinguda de Salvador Espriu, al carrer de Sant Felip i de Rosés, al carrer d’en Guasch i al carrer de París.

Les tasques de fumigació podran ajornar-se i posposar-se en cas de condicions meteorològiques adverses, com ara episodis de pluges o de vent.

Les fumigacions es fan amb productes autoritzats dins del registre de plaguicides del Ministeri d’Agricultura. Es recomana a la població que mentre duri la fumigació (entre 23 hores i les 6 hores) es tanquin les portes i les finestres dels habitatges propers a la zona on s’estigui actuant.

Badalona, 11 d’agost de 2020