Twitter Facebook Instagram Youtube

Badalona celebrarà la seva Festa Major del 14 al 16 d’agost

Badalona celebrarà la seva Festa Major del 14 al 16 d’agost.

La majoria de les activitats programades seran telemàtiques a causa de la contenció del brot epidèmic de la pandèmia COVID-19

Badalona celebrarà, del divendres 14 al diumenge 16 d’agost, la Festa Major. Una festa on la majoria d’activitats es faran de forma telemàtica a causa de les mesures que cal adoptar en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia COVID-19. Tot i que també n’hi haurà alguna de presencial amb les mesures de seguretat i higiene corresponents.

Aquest any Badalona recupera la celebració de Sant Roc, el dia 16 d’agost, com a copatró de Badalona, i que durant molts anys s’havia celebrat.

A més el dijous 13 d’agost es presentarà un nou element festiu de la ciutat, la Mulassa de Badalona. Acompanyada de les mulasses padrines, les de Vilanova i la de Tarragona, serà lliurada a la ciutat en un acte al saló de plens amb aforament restringit i que s’espera que aviat pugui passejar-se per la ciutat.

Durant els dies que duri la Festa Major, és a dir, del 14 al 16 d’agost, també es podrà visitar, amb l’aforament limitat i amb les mesures de control i seguretat pel tema COVID-19, una exposició a la planta baixa de la Casa de la Vila, amb els elements festius de la ciutat que aquest any no podran ballar pels carrers. La inauguració serà a porta tancada i retransmesa per les xarxes socials.

Tothom que ho desitgi també podrà escoltar diverses entrevistes on-line fetes a experts en cultura tradicional i popular, enregistrades prèviament, que aproparan a la ciutadania al patrimoni festiu badaloní.

Pel que fa a la programació artística, es podrà gaudir de manera virtual a través de les xarxes socials de quatre propostes exclusivament badalonines i adreçades a tots el públics. Totes elles s’han gravat a Badalona expressament per a l’ocasió.

Una altra peculiaritat d’aquesta Festa Major serà les sis canonades de foc, que enguany, donaran pas a sis petits castells de focs que es dispararan des de cada un dels districtes de la ciutat, sense assistència de públic, i de manera simultània amb les mesures adoptades en matèria de salut pública. L’espectacle està pensat perquè tothom ho pugui veure des del balcó o des de la finestra del seu habitatge.

Aquesta Festa Major es podrà seguir a través de les xarxes socials @festamajorbdn (símbols Twitter, Facebook, Instagram i YouTube).

Badalona, 3 d’agost de 2020