Twitter Facebook Instagram Youtube

El servei de recollida de sòlids flotants recorre diàriament el litoral de Badalona

El servei de recollida de sòlids flotants recorre diàriament el litoral de Badalona.

La neteja s’efectua des de les 10 del matí fins a les 7 del vespre tots els dies de la setmana durant la temporada de bany

La recollida de sòlids flotants a les aigües del litoral de Badalona es porta a terme diàriament entre les 10 del matí i les 7 del vespre. Aquest servei, contractat per l’Ajuntament, l’efectuen uns tipus d’embarcacions anomenades popularment “pelicà”.

Es tracta d’un model d’embarcacions d’uns 5,65 metres d’eslora, que porten dues cistelles mòbils situades a la proa per recollir els sòlids flotants que es trobin a l’aigua. Una altra característica és que tenen un motor propulsat per una turbina tancada, és a dir; no tenen cap hèlix amb la qual pogués ocasionar cap accident. A més, poden ajudar en la dispersió de possibles substàncies presents a l’aigua com escumes o altres.

Si és necessari, i si les condicions del mar ho permeten, poden treballar i actuar prop de la sorra dins de la zona abalisada, sempre en col·laboració amb l’equip de salvament i socorrisme, per mantenir l’àrea de treball sense banyistes durant les tasques de neteja.

Badalona, 24 de juliol de 2020