Twitter Facebook Instagram Youtube

El Casal de Gent Gran de Can Mercader tornarà a obrir aquesta tardor

El Casal de Gent Gran de Can Mercader tornarà a obrir aquesta tardor.

L’alcalde Xavier Garcia Albiol s’ha reunit aquest matí amb Antoni Vila, director general de la Fundació La Caixa, per treballar conjuntament en la cerca d’un espai on els usuaris del casal puguin desenvolupar les activitats més sorolloses

El Casal de Gent Gran de Can Mercader es reobrirà a l’inici d’aquesta tardor. Aquesta decisió ha estat acordada en reunió que han mantingut aquest matí l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, i el director general de la Fundació La Caixa, Antoni Vila, en la que s’han establert uns criteris clars respecte al local on està situat el casal, que va ser precintat fa uns mesos per excés de soroll i que és propietat de La Caixa.

Durant la trobada s’ha constatat que per motius legals no és possible insonoritzar el local, ja que l’actuació necessària per aconseguir-ho faria que la distància entre el terra i el sostre no complís els requisits establerts per la legislació vigent. A causa d’aquesta situació, el casal podrà tornar a obrir les portes, però no estaran permeses les activitats més sorolloses, com el ball o el cant de les corals. Tota la resta d’activitats pròpies d’un casal es podran desenvolupar amb normalitat.

Per donar solució a aquesta situació, l’Ajuntament de Badalona i la Fundació La Caixa s’han compromès a treballar conjuntament per trobar un espai proper al casal on els usuaris puguin desenvolupar les activitats que facin soroll sense causar cap molèstia als veïns. A més, abans de l’obertura del casal, la Fundació La Caixa realitzarà actuacions d’adequació en el local de Can Mercader per assegurar que els usuaris poden desenvolupar i gaudir de les activitats en bones condicions.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha valorat molt positivament la trobada amb Antoni Vila i ha destacat que “era molt necessari que l’Ajuntament i la Fundació La Caixa ens trobéssim per treballar conjuntament i trobar solucions que afavoreixin als veïns i veïnes de Badalona”. En aquest sentit, l’alcalde ha explicat que “estic segur que ben aviat i de manera conjunta trobarem un espai proper i còmode on els usuaris de Can Mercader puguin fer ball i tota mena d’activitats que impliquin soroll sense causar cap molèstia als veïns”.

Badalona, 9 de juliol de 2020