Twitter Facebook Instagram Youtube

L’alcalde de Badalona demana a la presidenta d’ADIF una reunió per reprendre el projecte de regeneració urbanística del Parc del Gorg i del Canal del Port

L’alcalde de Badalona demana a la presidenta d’ADIF una reunió per reprendre el projecte de regeneració urbanística del Parc del Gorg i del Canal del Port.

Xavier Garcia Albiol ha enviat una carta a Isabel Pardo de Vera en la que explica que aquest projecte “és fonamental per a la vertebració del barri del Gorg i de la façana marítima de Badalona”

Actualment queden per realitzar els treballs necessaris per a elevar la via del ferrocarril en la zona del futur canal i construir un viaducte de 180 metres

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha enviat aquest dilluns una carta a la presidenta de l’empresa estatal ADIF (Administrador d'Infraestructures Ferroviàries), Isabel Pardo de Vera, per demanar-li una trobada tan aviat com sigui possible en la que s’abordi la represa de les obres del projecte de regeneració urbanística del Parc del Gorg i del Canal del Port de Badalona. En l’escrit enviat, Garcia Albiol destaca que “ara, més que mai, la realització d'aquest projecte és fonamental per a Badalona i la reactivació de la seva economia” i que per aquest motiu “cal que es puguin licitar les obres a finals d’aquest any o a principis de l’any 2021”.

L’alcalde de Badalona destaca en la carta enviada que “la connexió dels barris de muntanya de Badalona els del front litoral a través del Parc del Gorg i del Canal del Port de Badalona és un projecte que permet constituir un nou eix urbà d’enorme importància econòmica i social per al futur de la ciutat”. Segons Garcia Albiol, “perquè aquest projecte de ciutat sigui una realitat, únicament queden pendents els treballs necessaris per a elevar la via del ferrocarril en la zona del futur Canal i construir un viaducte de 180 metres”.

El projecte del Canal del Port va iniciar-se l’any 1988 i està dinamitzat per Marina Badalona SA, empresa del sector públic de l'Ajuntament de Badalona. Fruit de la col·laboració pública amb ADIF, l’any 2006 es va aprovar el projecte ferroviari per a la construcció d’un viaducte. La crisi econòmica que va esclatar l’any 2008 i el context econòmic posterior van impedir que el projecte es fes realitat i van obligar a adaptar-lo a la nova situació. Durant la darrera dècada s’han fet diverses modificacions en i s’ha treballat per establir un nou conveni consensuat entre l’Ajuntament de Badalona, Marina Badalona SA i ADIF. La proposta final del conveni es va remetre a l’empresa administradora de les infraestructures ferroviàries el passat 22 de gener d’enguany, però encara no s’ha obtingut cap resposta.

Donada la situació l’alcalde Xavier Garcia Albiol ha demanat una reunió perquè “si bé les dificultats de la situació causada per la pandèmia i l'estat d'alarma no han ajudat a facilitar el treball, ens preocupa que, com que no s’ha pogut avançar en la signatura del conveni, el retard que s'està produint alteri significativament les previsions i necessitats temporals i la ciutat de Badalona sigui la gran perjudicada”.

Badalona, 15 de juny de 2020