Twitter Facebook Instagram Youtube

La platja del Cristall-Barca Maria de Badalona obté el reconeixement de Bandera Blava

La platja del Cristall-Barca Maria de Badalona obté el reconeixement de Bandera Blava.

Per a l’alcalde de Badalona, obtenir una única bandera blava “és una dada decebedora” i assegura que es treballarà intensament perquè l’any que ve Badalona “torni a tenir les banderes blaves que es mereix”

Marina Badalona, l’Escola de Natura Angeleta Ferrer i l’Escola del Mar també repeteixen distinció

Un any més l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor i la Fundació per a l’Educació Ambiental (ADEAC-FEE) ha atorgat a l’Ajuntament de Badalona el reconeixement Bandera Blava, a la platja del Cristall-Barca Maria.

El distintiu Bandera Blava és un guardó d’abast mundial que reconeix, des del 1985, que una platja compleix amb criteris de legalitat, accessibilitat, sanitat, neteja i seguretat, així com que disposa de la informació i de la gestió ambiental adequada.

Per a l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, aconseguir una bandera blava “és una dada decebedora, ja que en cinc anys hem perdut dues banderes blaves. Treballarem intensament perquè l'any que ve Badalona torni a tenir les banderes blaves que mereix”.

Entre els requisits per poder optar a aquest distintiu destaca l’obligatorietat de disposar d’informació actualitzada de la qualitat de l’aigua de bany, realitzar activitats relacionades amb la informació i educació ambiental, garantir la neteja i la recollida selectiva de residus, donar un servei professional de salvament i socorrisme i que la platja estigui adaptada per a persones amb diversitat funcional, entre d’altres.

L’Escola de Natura Angeleta Ferrer, ubicada a la masia de Can Miravitges, i l’Escola del Mar repeteixen novament guardó com a Centre Blau com a equipament obert al públic on es realitzen tasques pedagògiques per a escoles i activitats de difusió ambiental a la ciutadania en general.

El port de Badalona obté novament el distintiu de Bandera Blava

Per la seva banda, un any més, Marina Badalona, que optava al distintiu de Bandera Blava, també ha aconseguit aquesta qualificació que s’atorga als ports que compleixen uns estàndards de bones pràctiques ambientals, informació ambiental, legalitat i bon manteniment de les instal·lacions i qüestions de seguretat.

Badalona, 10 de juny de 2020