Twitter Facebook Instagram Youtube

L’alcalde de Badalona es reuneix amb el conseller d’Educació per començar a preparar el pròxim curs escolar en el context d’emergència sanitària actual

L’alcalde de Badalona es reuneix amb el conseller d’Educació per començar a preparar el pròxim curs escolar en el context d’emergència sanitària actual.

L’objectiu per al curs vinent és adaptar els espais on es desenvolupen les classes per garantir que es compleix la distància de seguretat adequada entre les persones

L'alcalde Xavier Garcia Albiol destaca que “les administracions i la comunitat educativa treballarem plegats per aconseguir que els infants de la ciutat puguin desenvolupar el curs de manera digna i segura”

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, s’ha reunit per videoconferència aquest matí amb el conseller d’Educació, Josep Bargalló, per començar a planificar com es desenvoluparà el curs escolar 2020-2021 a Badalona en el context actual, marcat per la crisi sanitària del coronavirus. En la trobada, en la que també han participat el 1r tinent d’alcaldia i responsable de l’Àmbit d’Hisenda i Serveis a les Persones, Juan Fernàndez, la regidora delegada de Cultura, Educació i Joventut, Amanda Feria, i la directora dels Serveis Territorials d'Educació a Barcelona Comarques, Montserrat Domingo, s’han estudiat els possibles escenaris i s’ha marcat com a principal objectiu assegurar que les classes puguin començar de manera presencial en espais adaptats per tal de garantir que es compleix la distància de seguretat necessària entre les persones.

Durant la reunió s’ha constatat que per poder complir el protocol sanitari, que estableix que cada alumne necessita aproximadament quatre metres quadrats d’espai, s’hauran de buscar altres instal·lacions i adequar-les per l’activitat educativa, ja que tot l’alumnat de la ciutat no es pot encabir en les aules disponibles actualment a la ciutat.

Davant d’aquest escenari, una de les solucions més plausibles podria ser ubicar als alumnes en edificis municipals que no estan sent utilitzats ni destinats per a l'ensenyament, però que poden adaptar-se i compleixen les condicions necessàries per fer-hi classes. Un exemple dels espais que podrien utilitzar-se com a aules són les biblioteques i els centres cívics, fet que obligaria a adaptar l’activitat d’aquests equipaments a la nova realitat.

Després de la reunió, l’alcalde de Badalona ha destacat que la trobada amb el conseller Bargalló ha estat “molt constructiva, en un to positiu i ha servit per mostrar la preocupació compartida per com hem d’afrontar el curs que ve a la nostra ciutat en un context de crisi sanitària tan imprevist”. Garcia Albiol ha explicat que en el cas de Badalona, el problema d’espai és més important entre els alumnes de primària però que l’objectiu és assegurar que “tot els joves i infants de la ciutat puguin iniciar curs presencialment i desenvolupar-lo en unes condicions adequades i dignes, tant per ells com per als educadors”.

L’alcalde i el conseller s’han emplaçat a trobar-se durant la pròxima setmana per concretar les necessitats del nou escenari i definir les mesures que s’hauran d’aplicar per assegurar l’inici del curs escolar. En aquest sentit, Xavier Garcia Albiol ha explicat que “en els pròxims dies parlaré a la comunitat educativa i amb la resta de forces polítiques de Badalona per recollir les seves opinions i treballar plegats per aconseguir prendre les millors decisions per l’ensenyament en la nostra ciutat”.

Badalona, 22 de maig de 2020