Twitter Facebook Instagram Youtube

Badalona autoritzarà l’ampliació de les terrasses de bars i restaurants en la Fase 1 de desescalada del confinament fins a un 50% i sense cap cost

Badalona autoritzarà l’ampliació de les terrasses de bars i restaurants en la Fase 1 de desescalada del confinament fins a un 50% i sense cap cost.

El govern municipal ha mantingut una reunió telemàtica amb els representants de comerços i restaurants per ajudar a la dinamització del sector

L’Ajuntament de Badalona permetrà, on sigui possible, que les terrasses a l’aire lliure puguin ampliar un 50 per cent la seva capacitat sense cap despesa addicional si es confirma que la ciutat passa dilluns a la Fase 1 de desescalada del confinament.

Aquestes i d’altres mesures per ajudar al sector de l’hostaleria i la restauració s’han tractat en una reunió telemàtica que han mantingut aquest dimecres la 2a tinenta d’alcaldia responsable de l’Àmbit de Govern, Promoció Econòmica, Ciutadania i Igualtat, Cristina Agüera; el 3r tinent d’alcaldia i responsable de l’Àmbit de Territori i Sostenibilitat, Daniel Gràcia i la Regidora delegada de Comerç, Mercats i Consum, Rosa Bertran, amb la Federació de Comerç i els presidents de les associacions de comerciants de la ciutat: Cinto Gubern, de BadaCentre; Toni Figuera, d’Artigues; Xavier Oriola de Marxants de Badalona; Nerea Martin de Coll i Pujol Sant Crist; Javier Cabrera de Caritg; Ricardo de Pérez Galdos de Llefia; Nuria i Loli Rodríguez de Passeig de la Salut; Loli de Morera i Edgar Sanchez, per part de l’associació de restaurants Forquilla Badalona.

A la trobada s’han exposat diverses propostes per ajudar al sector, tant econòmiques com de dinamització, així com l’estudi de la implantació de les mesures higièniques per afrontar la lluita contra la Covid19. És dins d’aquestes mesures que s’han tractat les facilitats que es donaran a les terrasses per compensar la pèrdua d’espai a conseqüència de les distàncies a respectar entre taules per qüestions sanitàries.

La 2a tinenta d’alcaldia responsable de l’Àmbit de Govern, Promoció Econòmica, Ciutadania i Igualtat, Cristina Agüera, ha assenyalat que “sempre és una prioritat treballar per a la promoció econòmica, però en aquests moments encara ho és més, cada negoci que ajudem significarà que ajudarem a moltes famílies i a salvar llocs de feina”. Agüera ha afegit que “aquest govern municipal és conscient de les dificultats del moment i treballem per alleugerir la pressió fiscal tant com sigui possible, i l’exemple és que les terrasses es podran ampliar sense més despeses”.

Ban municipal per a l’ampliació de les terrasses a l’aire lliure

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha dictat un decret que permet l’ampliació de les terrasses a l’aire lliure per als establiments d’hostaleria i restauració una vegada Badalona entri a la Fase 1 de la desescalada de l’estat d’alarma sanitària per la Covid-19.

Les terrasses a l’aire lliure dels establiments d’hostaleria i restauració podran sol·licitar la seva ampliació a condició que sigui en el mateix tram de la via pública on estan situades, respectin la proporció del 50% entre taules i superfície disponible i duent a terme un increment proporcional de l’espai de vianants del mateix tram de via pública on s’ubica la terrassa. Fins i tot, podran ocupar l’espai d’aparcament de la calçada, sempre que físicament i per raons de seguretat sigui possible i hagi esta aprovat pels serveis tècnics.

El Ban municipal assenyala que aquestes mesures es prenen per a la recuperació gradual de la vida quotidiana i l’activitat econòmica, preservant la salut pública.

Les sol·licituds per incrementar la superfície destinada a la terrassa a l’aire lliure dels establiments dedicats a la restauració i l’hostaleria s’han de tramitar per via electrònica a la Unitat Administrativa d’Ocupació de la Via Pública

https://seu.badalona.cat/sta/CarpetaPublic/doEvent?APP_CODE=STA&PAGE_CODE=PTS_CATSERV&DETALLE=6269000187171611007753

No obstant això, totes aquestes condicions estaran subjectes als possibles canvis en la flexibilització o les restriccions d’àmbit nacional establertes després de la declaració de l’estat d’alarma, així com de l’aplicació de les diferents fases per a la transició cap a una nova normalitat.

L’incompliment de l’Ordenança municipal d’ocupació de l’espai públic de Badalona pot comportar sancions econòmiques i la revocació de la llicència.

Badalona, 21 de maig de 2020