Twitter Facebook Instagram Youtube

A Badalona no es permet la pràctica esportiva al mar en l’actual fase de l’estat d’alarma

A Badalona no es permet la pràctica esportiva al mar en l’actual fase de l’estat d’alarma.

Protecció Civil reforçarà la vigilància en el litoral per informar la ciutadania sobre aquesta mesura

Durant aquest cap de setmana, Protecció Civil continuarà repartint mascaretes a la ciutadania en diferents punts del municipi

A partir de demà dissabte la ciutadania pot sortir al carrer per passejar i fer exercici a prop de casa respectant les mesures de protecció. L’Ordre SND/380/2020, de 30 d’abril, estableix les condicions en les que es pot fer activitat física no professional a l’aire lliure durant la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19 a partir del dia 2 de maig.

L’alcaldessa accidental de Badalona, Aïda Llauradó, ha elaborat un ban municipal que recull les mesures que cal seguir per sortir al carrer de manera segura en aquest municipi a partir de demà.

PRIMER.- Les franges d’edat per als municipis amb més de 5.000 habitants, com és el cas de Badalona, queden de la següent manera:

  • Menors de 14 anys: de 12 a 19 hores

  • De 14 a 69 anys: de 6 a 10 hores i de 20 a 23 hores

  • Persones de més de 70 anys o persones dependents amb cuidador/a: de 10 a 12 i de 19 a 20 hores

SEGON.- Mesures de prevenció:

  • S’ha de mantenir una distància de 2 metres amb les persones del carrer

  • Es recomana l’ús de mascaretes, sempre que sigui possible

  • Cal rentar-se les mans en sortir i tornar a casa

Recordem que no poden sortir de casa les persones diagnosticades amb simptomatologia compatible amb la Covid-19 (tos, febre, dificultat respiratòria), les que convisquin amb persones diagnosticades i amb símptomes i els contactes estrets d’un diagnosticat. Es recomana prendre’s la temperatura abans de sortir de casa.

TERCER.- A Badalona no es permet la pràctica esportiva al mar, seguint les recomanacions de Protecció Civil, que aconsella no reprendre de moment la pràctica aquàtica i atès que no hi ha servei de vigilància i rescat i que els equips d'emergències estan altament demandats en l'actual context sanitari.

Les sortides per practicar esport han de ser individuals, sense contacte amb tercers, un cop al dia i dins del terme municipal.

Les sortides per passejar es poden realitzar individualment o amb una persona amb la que es convisqui al domicili, un cop al dia, i fins a un quilòmetre de distància del domicili habitual.

Protecció Civil farà un reforç de vigilància en el litoral per tal d'informar la ciutadania d’aquestes mesures.

El ban finalitza amb un agraïment de l’alcaldessa accidental per “l’esforç de tota la ciutadania per seguir les mesures de seguretat per evitar nous contagis”. “La millor manera de reconèixer i recolzar l’esforç del personal sanitari és respectant totes aquestes mesures i, per tant, compartim una responsabilitat col·lectiva”, afegeix Aïda Llauradó.

Repartiment de mascaretes i controls de trànsit

Durant aquest cap de setmana, Protecció Civil continuarà repartint mascaretes a la ciutadania en diferents punts de la ciutat i la Guàrdia Urbana mantindrà els controls de trànsit per evitar els desplaçaments fora del municipi.

Badalona, 1 de maig de 2020