Twitter Facebook Instagram Youtube

Usuaris d'impressores 3D ofereixen els seus serveis a Badalona per fabricar elements necessaris en la lluita contra l'expansió del coronavirus

Usuaris d'impressores 3D ofereixen els seus serveis a Badalona per fabricar elements necessaris en la lluita contra l'expansió del coronavirus.

La prioritat és la fabricació de màscares de protecció facial per als professionals sanitaris

Un grup de ciutadans i ciutadanes de Badalona que treballen amb impressores 3D s'han ofert a fabricar màscares de protecció facial per a professionals sanitaris de Badalona Serveis Assistencials (BSA). Aquests elements poden ser d'utilitat en determinades àrees dels centres sanitaris de la ciutat, contribuint a la lluita contra l’expansió del coronavirus.

Durant els darrers dies s’han succeït les iniciatives de comunitats d’usuaris d’impressores 3D, que reben el nom de “Coronavirus makers”, que s’organitzen per a la fabricació ràpida d’elements necessaris als centres sanitaris davant la situació d'excepcionalitat. En el cas de Badalona aquesta col·laboració començarà amb BSA, que és l’organització de titularitat municipal, que presta serveis integrals de salut i socials.

La impressió 3D permet la fabricació, amb un reduït cost i amb celeritat, de peces i accessoris de materials termoplàstics. En el cas de Badalona, les primeres peces que s’estan preparant són mascaretes de protecció facial, tot i que no es descarta obre portes mans-lliures.

Totes aquelles empreses o persones que disposin d’impressores 3D i vulguin col·laborar poden contactar amb el canal de Telegram “COVID19 Badalona Makers Chat” o bé al telèfon 93 387 00 16, des del qual Protecció Civil coordina les col·laboracions ciutadanes.

Badalona, 26 de març de 2020