Twitter Facebook Instagram Youtube

Badalona cancel.la les Festes de Maig de 2020 a causa de la situació d'emergència sanitària pel coronavirus

Badalona cancel.la les Festes de Maig de 2020 a causa de la situació d'emergència sanitària pel coronavirus.

La prioritat de l’Ajuntament en aquests moments és treballar per la protecció de la salut i la seguretat de les persones

La partida pressupostària de les festes es destinarà al projecte d’investigació del coronavirus que s’està realitzant a Can Ruti i a una línia d’ajudes per als negocis i les persones afectades per l’epidèmia

També es cancel·len les activitats de la Diada de Sant Jordi a Badalona

Badalona no celebrarà enguany les tradicionals Festes de Maig a causa de l’emergència sanitària que s’està vivint actualment per la pandèmia del coronavirus. Tot i que ara com ara no es pot saber fins quan s’estendrà el confinament de les persones derivat de l’estat d’alarma i que és possible que en aquelles dates es pogués celebrar aquest esdeveniment, l’Ajuntament considera que en aquests moments s’ha d’actuar pensant en la protecció de la salut i la seguretat del veïnat de Badalona i no es pot destinar cap mitjà i esforç a treballar en la programació d’actes festius.

Un cop presa aquesta decisió, el Govern municipal ha decidit destinar a altres causes els 450.000 euros de la partida reservada per celebrar les Festes de Maig. En primer lloc, es reservaran 50.000 euros per a despeses relacionades amb les festes que estan compromeses. En segon lloc, s’ha decidit destinar 50.000 euros a la campanya #JoEmCorono (https://www.yomecorono.com), impulsada per la Fundació Lluita contra la Sida per tal de recaptar fons per a la investigació contra el coronavirus que s’està realitzant al Campus Can Ruti i que inclou el primer assaig clínic avalat per l’Agència Espanyola del Medicament. L’objectiu d’aquesta donació és col·laborar en la lluita contra el virus i alhora continuar reforçant l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona com a referent d’investigació biomèdica.

Finalment, els 350.000 euros que resten de la partida es reserven per establir una línia d’ajudes destinada a aquells negocis de la ciutat que hagin hagut de tancar i a les persones que hagin perdut la feina a causa de l’epidèmia. L’Ajuntament de Badalona estudiarà amb detall la manera d’adjudicar aquestes ajudes amb l’objectiu d’arribar al nombre més gran de persones possible i amb la voluntat de complir uns criteris d’equitat i proporcionalitat.

Davant aquesta situació, l’alcalde Álex Pastor ha considerat que “en aquests moments difícils és necessari prendre decisions extraordinàries que poden semblar complicades, però que estem segurs que serveixen per ajudar a fer que les nostres vides tornin a la normalitat al més aviat possible”.

Cancel·lada la diada de Sant Jordi

A conseqüència de l’emergència sanitària i l’estat d’alarma actual també han quedat suspeses les activitats relacionades amb la diada de Sant Jordi, que se celebra el 23 d’abril. Aquesta diada, que ha estat cancel·lada a tota Catalunya, podria celebrar-se un cop hagi acabat l’estat d’alarma si les condicions.

En el següent enllaç podeu veure el vídeo que l’alcalde de Badalona ha penjat en el seu compte personal de Twitter en relació a aquest tema:

https://twitter.com/alcaldepastor/status/1242744775478063105?s=12

Badalona, 25 de març de 2020