Twitter Facebook Instagram Youtube

La Biblioteca Can Casacuberta de Badalona acull una exposició sobre l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de l’ONU

La Biblioteca Can Casacuberta de Badalona acull una exposició sobre l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de l’ONU.

Part de la mostra s’il·lustra per les de preguntes de recerca d’estudiants de batxillerat entre les que hi ha les d’una estudiant de l’Institut Ventura Gassol

Des d’avui dilluns, 17 de febrer, i fins al dilluns dia 24, la Biblioteca Central Urbana Can Casacuberta de Badalona (carrer de Mossèn Anton,40-48), acull l’exposició “Interdependents, corresponsables”, editada per la Fundació Solidaritat Universitat de Barcelona (UB) i l’Institut de Desenvolupament Professional (IDP-ICE) de la UB.

La mostra, que fins a finals de mes estarà itinerant per biblioteques públiques de dotze municipis de la província de Barcelona, dona a conèixer els disset Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030, que representants de 193 països, reunits el setembre de 2015 a l’Assemblea General de les Nacions Unides, van comprometre’s a treballar per assolir durant els següents quinze anys.

Alguns d’aquests ODS i de les seves 169 fites s’il·lustren a l’exposició a través de preguntes de recerca d’estudiants de batxillerat que es plantegen com avançar en la protecció i defensa dels drets humans.

La integració laboral de persones amb síndrome de Down, l’acollida de persones refugiades a Catalunya, l’accés a les vacunes a l’Àfrica o la contaminació dels rius són algunes de les temàtiques presents en aquesta mostra, la primera de les quals sorgeix d’una recerca de batxillerat de l’Institut Ventura Gassol de Badalona.

Tant l’exposició com l’assessorament de les recerques que la conformen s’emmarquen en el projecte “Interdependents, corresponsables: L’Agenda 2030 com a recurs per la recerca de Batxillerat (2017-2019)”, que la Fundació Solidaritat UB i l’IDP-ICE han dut a terme en diversos instituts de la província, com ara l’Institut Pompeu Fabra de Badalona, amb el suport de la Diputació de Barcelona. L’objectiu del projecte és difondre, entre alumnat i professorat, les possibilitats de l’Agenda 2030 com a recurs educatiu per comprendre les problemàtiques i promoure la corresponsabilitat en la seva resolució.

Badalona, 17 de febrer de 2020