Twitter Facebook Instagram Youtube

El Centre Cultural El Carme de Badalona acull, del 28 de gener al 12 d’abril, l’exposició col·lectiva “Recién pintado”

El Centre Cultural El Carme de Badalona acull, del 28 de gener al 12 d’abril, l’exposició col·lectiva “Recién pintado”.

La mostra permetrà que el públic pugui veure com els artistes intervenen directament a les parets de la sala d’exposicions

La sala d’exposicions Josep Uclés del Centre Cultural El Carme (carrer de Francesc Layret, 78- 82) presenta “Recién pintado” una exposició col·lectiva de deu artistes que tenen dos vincles en comú: la intervenció al carrer i la ciutat de Badalona. La mostra es podrà visitar des del dimarts 28 de gener fins al diumenge 12 d’abril.

Aquests artistes representen una cultura i un estil de vida que va començar als anys noranta amb el graffiti i el hip-hop, expressions artístiques que transmetien missatges de protesta política i lluita social, i que han evolucionat fins a l’actualitat. En el cas del graffiti, per seguir llençant missatges reivindicatius i alhora dignificar els espais oblidats de les ciutats tot omplint les parets i murs abandonats de murals.

En aquesta ocasió, els artistes no intervindran al carrer ni arribaran amb les seves obres ja acabades preparades per col·locar, sinó que crearan les seves obres a la Sala Josep Uclés.

El públic podrà accedir a la sala d’exposicions mentre els artistes intervenen a les parets i als espais i compartir així amb ells el work in progress -procés creatiu, artístic i de treball-, que normalment fan al carrer o al seu estudi.

L’exposició tindrà dues etapes:

    - La primera, durarà del 28 de gener a l’1 de març. Cada setmana dos artistes intervindran en els seus espais respectius. D’aquesta manera es creen sinergies i diàlegs entre ells. Durant cinc setmanes, la sala d’exposicions s’anirà transformant progressivament en un nou espai ple de colors i formes procedents dels llenguatges artístics de cada artista.

    - La segona etapa començarà el 3 de març, dia de la inauguració, data en què els artistes ja hauran acabat les seves intervencions i el públic ja en podrà gaudir fins al 12 d’abril.

La mostra és fruit de la col·laboració de l’Ajuntament de Badalona i la Universitat de Barcelona i el Museu de Badalona, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

L’entrada a l’exposició és lliure en horari de dimarts a divendres, de 16.30 a 20 hores; dissabtes d’11 a 14 i de 16 a 20 hores; i diumenges d’11 a 14 hores. Cada diumenge hi ha una visita guiada a les 12 hores.

Badalona, 23 de gener de 2020