Twitter Facebook Instagram Youtube

Aquest dimarts se celebra a Badalona una jornada de treball del projecte europeu Space4People

Aquest dimarts se celebra a Badalona una jornada de treball del projecte europeu Space4People.

La iniciativa, que forma part del programa URBACT, aborda la millora de la quantitat i la qualitat dels espais públics de les zones urbanes

Badalona forma part d’aquest projecte de xarxes de ciutats juntament amb Bielefeld, Valga, Serres, Guía de Isora, Turku, Saint-Germain-en-Laye, Panevezys, Braga i Arad

Aquest dimarts 14 de gener se celebra a Badalona una jornada de treball del projecte europeu Space4People, una iniciativa que forma part del programa URBACT i que busca abordar la millora de la qualitat i la quantitat dels espais públics de les zones urbanes. Badalona ha estat seleccionada per participar en aquest projecte de xarxes de ciutats juntament amb Bielefeld (Alemanya), Valga (Estònia), Serres (EL), Guía de Isora (Espanya), Turku (Finlàndia), Saint-Germain-en-Laye (França), Panevezys (LT), Braga (Portugal) i Arad (Romania).

URBACT és un programa europeu d'intercanvi i aprenentatge que promou el desenvolupament urbà sostenible i integrat, englobant a 550 ciutats, 29 països i 7000 agents locals actius. Finançat conjuntament per la Comissió Europea (Fons Europeus de Desenvolupament Regional) i els Estats Membres, URBACT facilita que les ciutats europees treballin de forma conjunta en la formulació de solucions efectives i sostenibles per als principals desafiaments a què s'enfronten, compartint bones pràctiques i l'experiència adquirida i integrant dimensions econòmiques, socials i ambientals.

Des del programa URBACT es formulen projectes i xarxes de planificació d’accions entre ciutats com Space4People, de la qual Badalona forma part. Aquesta iniciativa aborda, entre d’altres, els principals usos de l’espai públic com, per exemple, el transport en tres aspectes: millorar l’experiència de l’usuari i afegir espai a les xarxes de vianants, ampliar els centres intermodals a centres urbans d’ús mixt i reduir i optimitzar l’aparcament a l'espai públic.

L’objectiu d’aquest projecte en xarxa és compartir experiències i aprendre els uns dels altres. És per això que les ciutats que hi participen han d’elaborar un pla d'acció integrat i posteriorment provar a petita escala algunes de les solucions proposades a les seves ciutats. Aquest treball es realitza conjuntament amb els grups d'interès locals implicats i es posa en comú amb la resta de socis de la iniciativa amb l’objectiu de treure un rèdit conjunt de la iniciativa.

Jornada de treball a Badalona

Per tal de presentar i conèixer com es desenvoluparà el projecte Space4People a Badalona, Claus Köllinger, expert en mobilitat i transport públic que forma part del programa URBACT, visitarà aquest dimarts 14 de gener la ciutat per reunir-se amb la regidora de l’Àrea de Medi Ambient i Mobilitat, Rosa Trenado. En aquesta trobada participaran també membres del Consell de la Mobilitat de Badalona i de la Taula de la Mobilitat de la Federació d’Associacions de Veïns de Badalona.

Després de la reunió es farà una visita a peu per Francesc Layret per avaluar l’indret com a exemple de zona que pròximament es destinarà als vianants. També es farà un recorregut pel passeig Marítim per valorar les diverses opcions de gestió de l’estacionament de vehicles i es visitarà l’estació de metro de Pompeu Fabra i el seu entorn per conèixer les possibilitats que té com centre d’intercanvi de transport públic.

La regidora de l’Àrea de Medi Ambient i Mobilitat, Rosa Trenado, ha destacat que "la participació en aquest projecte ens permetrà aprendre de l'experiència d'altres ciutats per tal de millorar la mobilitat urbana de Badalona". Trenado ha explicat que "en el context de crisi climàtica actual, la mobilitat és un dels sectors clau en la lluita contra les emissions que accentuen el canvi climàtic, i també per les emissions contaminants que afecten greument la salut de la ciutadania".

Badalona, 13 de gener de 2020