Twitter Facebook Instagram Youtube

Badalona s’adhereix a la campanya “Petits canvis per menjar millor”

Badalona s’adhereix a la campanya “Petits canvis per menjar millor”.

L’objectiu és informar sobre quins canvis podem realitzar de forma senzilla per seguir una alimentació més saludable

Aquest mes de gener, coincidint amb el final de les festes nadalenques, Badalona s’adhereix a la campanya “Petits canvis per menjar millor”, que està liderada per l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) de la Generalitat. Per tal d’apel·lar a tota la ciutadania, la campanya es difon tant en format digital com en cartells exteriors repartits per tota la ciutat.

La campanya “Petits canvis per menjar millor” es basa en una nova guia alimentària que s’estructura en tres grans grups de missatges senzills sobre els aliments i les conductes que cal potenciar, els que cal reduir i aquells que convé canviar-ne la quantitat per tal de ser més saludables i respectuosos amb l’entorn.

En concret, la campanya recomana:

    Consumir més: fruites i hortalisses, llegums, fruita seca i vida activa i social.

    Canviar a: aigua, aliments integrals, oli d’oliva verge i aliments de temporada i proximitat.

    Consumir menys: sal, sucres, carn vermella i processada i aliments ultraprocessats.

Amb aquesta iniciativa es busca sensibilitzar la població sobre aquells aspectes que amb petites modificacions poden millorar de forma important la qualitat i la sostenibilitat de la nostra alimentació. Altres objectius de la campanya són reduir l’excés de pes en la població infantil, incrementar el nombre de persones que segueixen recomanacions d’alimentació mediterrània i reduir el consum freqüent de productes ultraprocessats.

La campanya informa també sobre com seguir de manera senzilla una alimentació més equilibrada consumint nutrients que provinguin sobretot d’aliments frescos poc o gens processats i principalment vegetals. Per tal de no deixar de banda el plaer sensorial que implica l’alimentació, s’ofereix una guia alimentària en la qual les persones usuàries poden descarregar receptes i menús saludables per seguir durant tot l’any.

Més informació i descàrrega de la guia a:

http://badalona.cat/portalWeb/badalona.portal?_nfpb=true&_pageLabel=contingut_estatic&dDocName=AJB094326#wlp_contingut_estatic

Badalona, 9 de gener de 2020