Twitter Facebook Instagram Youtube

Dijous s’inaugura al Museu de Badalona l’exposició “El Diamant de Badalona” amb motiu del pròxim 150è aniversari de l’Anís del Mono

Dijous s’inaugura al Museu de Badalona l’exposició “El Diamant de Badalona” amb motiu del pròxim 150è aniversari de l’Anís del Mono.

L’acte també servirà per presentar el llibre Anís del Mono desde 1870

Amb motiu de la propera celebració del 150è aniversari de l’Anís del Mono, el Museu de Badalona presenta una petita exposició que posa en relleu la imatge de l’Anís del Mono, el primer que es va envasar en una ampolla diamantada, que moltes altres marques imitarien ben aviat. També s’hi podrà veure la relació amb el moviment modernista, i conèixer altres begudes que s’elaboraven a la fàbrica de Badalona. L’acte d’inauguració tindrà lloc dijous, 12 de desembre, a les 19 hores, amb l’assistència de l’alcalde de Badalona, Álex Pastor.

La fàbrica de l’Anís del Mono és una de les més antigues que funcionen a Badalona, i el seu producte un dels més coneguts i apreciats arreu del món. La famosa etiqueta que l’identifica porta la data de 1870 -encara que, probablement, la producció es va iniciar abans- i, per tant, el 2020 celebrarà el 150è aniversari.

Durant l’acte d’inauguració tindrà lloc la presentació del llibre Anís del Mono desde 1870, una obra editada per Osborne, SA, profusament il·lustrada amb fotografies inèdites d’Antonio Guillén, gerent de la fàbrica i fotògraf, que repassa la història de la marca, explica el mètode d’obtenció de l’anís i la importància de la fàbrica badalonina, capdavantera en el seu sector.

Badalona, 9 de desembre de 2019