Twitter Facebook Instagram Youtube

La Generalitat presenta els treballs inicials del PDU de l’autopista C-31 al Govern i a tots els grups municipals de Badalona

La Generalitat presenta els treballs inicials del PDU de l’autopista C-31 al Govern i a tots els grups municipals de Badalona.

Durant la trobada s’han exposat les alternatives que es contemplen i s’ha establert el compromís de treballar per un acord de ciutat consensuat

La Generalitat de Catalunya ha presentat aquest dimecres al matí a l’edifici El Viver de l’Ajuntament de Badalona els treballs inicials del Pla Director Urbanístic (PDU) de l’autopista C-31 al Govern municipal, als regidors i regidores de tots els grups polítics presents al consistori i a representants de la Federació Associacions de Veïns de Badalona (FAVB). Durant la trobada, el secretari general de Territori i Sostenibilitat, Ferran Falcó, ha plantejat les diverses opcions en què es treballen que inclouen la millora, pacificació o soterrament de l’autopista al seu pas per la ciutat.

Ara, s’obre un període en què tots els grups estudiaran les diverses opcions i podran valorar-les coneixent els costos, avantatges i inconvenients que se’n deriven de cadascuna d’elles. L’objectiu és trobar punts d’acord que permetin establir un full de ruta compartit. A partir d’aquest consens es podrà obrir un procés de participació ciutadana que acabi de perfilar el projecte i possibiliti la transformació de Badalona cap a una ciutat més cohesionada i homogènia.

Després de la trobada, l’alcalde Álex Pastor ha destacat que “estem davant d’un repte de futur molt important i que ha de significar l’eliminació de la barrera física i social que suposa per a la nostra ciutat l’autopista C-31”. Pastor ha explicat que “no estem parlant d’un projecte que esdevindrà una realitat d’avui per demà, però és tan important i necessari que l’hem d’entomar amb la màxima ambició i amb el compromís de treballar perquè sigui una solució definitiva i sobretot consensuada per tota la ciutadania”.

Badalona, 4 de desembre de 2019