Twitter Facebook Instagram Youtube

El Parc de les Muntanyetes acull aquest diumenge la 25a edició del Mercat del Trasto amb una edició especial de Nadal

El Parc de les Muntanyetes acull aquest diumenge la 25a edició del Mercat del Trasto amb una edició especial de Nadal.

Aquesta edició de la fira té un vessant solidari amb la recollida de menjar per al Banc d’Aliments

Aquest diumenge 1 de desembre el parc de les Muntanyetes, situat al barri de Montigalà, acollirà la 25a edició del Mercat del Trasto especial de Nadal. Aquest mercat, que enguany comptarà amb 248 parades, és una fira que té l’objectiu de promoure la reutilització i donar valor als objectes usats que estiguin en bon estat perquè no es converteixin en residus i donin servei a persones que els necessitin.

Al Mercat del Trasto de Nadal es dóna un protagonisme especial a les joguines i als objectes nadalencs, com per exemple, elements de decoració, postals fetes amb materials reciclats, o altres productes que promoguin la sostenibilitat. Per aquest motiu, les parades que venguin aquest tipus d’objectes tindran un lloc preferent al mercat.

Un Mercat del Trasto amb vessant solidari

En aquesta edició de Nadal i com s’ha fet en altres anys, totes les persones que hi posin una parada hauran d’aportar, com a mínim, un quilo de menjar envasat (preferiblement arròs, pasta, llegums, oli o llet) que es donarà al Banc d’Aliments. A més, qualsevol persona que ho desitgi podrà fer aportacions de menjar en un punt de recollida específic obert a tothom. La recollida d’aliments destinats a les persones més necessitades es farà mercès a la col·laboració de l’Associació Social Amics del Gorg Mar.

En el marc la Setmana Europea de Prevenció de Residus

Badalona emmarca el Mercat del Trasto de Nadal com un dels actes de la Setmana Europea de Prevenció de Residus. És per això que, tal com s’ha anat fent en les últimes edicions, es tindrà una cura especial en la recuperació de residus que genera el mercat. En aquest sentit, la fira comptarà amb la participació de l’Associació Solidança, una entitat sense afany de lucre i dedicada a la inserció sociolaboral de persones en situació de vulnerabilitat social que gestionarà i revalorarà els objectes per tal que no es converteixin en residus. Així, tots els objectes que els paradistes no hagin venut i vulguin llençar (roba, aparells elèctrics, objectes diversos, etc.) es recolliran en uns contenidors per tal que Solidança els classifiqui i recuperi.

El Mercat del Trasto és una eina molt poderosa per reduir residus doncs, en donar una segona vida a objectes que ja no ens són útils, aquests ja no es converteixen en un residu que cal gestionar. Això és, sobretot, altament beneficiós pel medi ambient i, alhora, estalvia molts recursos de les administracions a l’hora de gestionar residus. La reutilització també representa un gran estalvi d’emissions de CO2 a l’atmosfera, un fet molt remarcable i del qual sovint no som prou conscients.

Badalona, 26 de novembre de 2019