Twitter Facebook Instagram Youtube

Dimarts comencen les preinscripcions per poder participar al 25è Mercat del Trasto de Badalona que se celebrarà diumenge 1 de desembre al parc de les Muntanyetes

Dimarts comencen les preinscripcions per poder participar al 25è Mercat del Trasto de Badalona que se celebrarà diumenge 1 de desembre al parc de les Muntanyetes.

Les persones que hi vulguin participar poden fer la preinscripció en línia a la pàgina web de l’Ajuntament www.badalona.cat

Aquest proper dimarts, 5 de novembre, s’obre el termini per poder participar amb una parada en la pròxima edició, la 25ena del Mercat del Trasto de Nadal que tindrà lloc al parc de les Muntanyetes, del barri de Montigalà, diumenge 1 de desembre. Les persones que hi vulguin participar poden fer la preinscripció en línia a la pàgina web de l’Ajuntament www.badalona.cat. L’enllaç amb el formulari electrònic de preinscripció és:

https://serveis.badalona.cat/portalWeb/badalona.portal?_nfpb=true&_pageLabel=detall_tramit&dDocName=AJB003208#wlp_detall_tramit.

Les persones que no tinguin mitjans per fer la preinscripció en línia ho podran fer directament a l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Badalona, ubicada a l’entresol de l’edifici municipal El Viver (plaça de l’Assemblea de Catalunya, 9 -12). Aquestes preinscripcions es podran fer de dilluns a divendres, de 8.30 a 13.30 hores, i també els dijous laborables de 16 hores a 18.30 hores. Les places s’atorgaran per rigorós ordre d’inscripció i tindran preferència els ciutadans de Badalona. La inscripció es tancarà un cop exhaurides totes les places disponibles.

El Mercat del Trasto és una fira on els ciutadans particulars i associacions sense ànim de lucre poden vendre els seus objectes de segona mà. El mercat té l’objectiu de promoure la reutilització i donar valor als objectes usats que estiguin en bon estat perquè no es converteixin en residus i donin servei a persones que els necessitin. És per això que s’emmarca dins les actuacions de la Setmana Europea de Prevenció de Residus.

Aquesta serà una edició especial de Nadal on es dóna un protagonisme especial a les joguines i als objectes nadalencs, com per exemple, elements de decoració, postals fetes amb materials reciclats, etc. Per aquest motiu les parades que venguin aquest tipus d’objectes tindran un lloc preferent al mercat.

El mercat del dia 1 de desembre comptarà amb 248 parades. Les persones que hi vulguin participar podran fer la preinscripció en línia a partir del dimarts 5 de novembre a les 8:30h a la pàgina web de l’Ajuntament de Badalona.

Un Mercat del Trasto amb vessant solidari

En aquesta edició de Nadal i com s’ha fet en altres anys, totes les persones que hi posin una parada hauran d’aportar, com a mínim, un quilo de menjar envasat (preferiblement arròs, pasta, llegums, oli o llet) que es donarà al Banc d’Aliments de Badalona. A més, qualsevol persona que ho desitgi podrà fer aportacions de menjar ja que hi haurà un punt de recollida específic obert a tothom. La recollida d’aliments destinats a les persones més necessitades es farà gràcies a la col·laboració de l’Associació Social Amics del Gorg Mar.

També, tal com s’ha anat fent en les últimes edicions, es tindrà una cura especial en la recuperació de residus que genera el mercat. És per això que es compta amb l’Associació Solidança, una entitat sense afany de lucre i dedicada a la inserció sociolaboral de persones en situació de vulnerabilitat social que gestionarà i revaloritzarà els objectes per tal que no es converteixin en residus. Així, tots els objectes que els paradistes no hagin venut i vulguin llençar es recolliran (roba, aparells elèctrics, objectes diversos, etc..) en uns contenidors per tal que Solidança els classifiqui i recuperi.

Dins dels actes de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

El Mercat del Trasto de Nadal, s’emmarca dins dels actes de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, que aquest any se celebra del 16 al 24 de novembre, amb l’objectiu de fer reflexionar als ciutadans sobre els hàbits de consum i producció de cara a reduir la generació de residus. Enguany es posa l’èmfasi en l’educació i la comunicació en prevenció de residus, amb el lema “Canvia els hàbits, redueix els teus residus!”.

El Mercat del Trasto serveix, entre altres coses, per reduir residus ja que dona una segona vida a objectes que per alguns ja no són útils i deixen de convertir-se en un residu que cal gestionar. Aquest fet beneficia el medi ambient i fa estalviar molts recursos a les administracions a l’hora de gestionar residus.

Badalona, 31 d’octubre de 2019