Twitter Facebook Instagram Youtube

L’aplicació mòbil ‘AMB Aparcament Metropolità’ comença a donar servei a Badalona

L’aplicació mòbil ‘AMB Aparcament Metropolità’ comença a donar servei a Badalona.

L’app facilita a l’usuari una única eina de gestió i pagament dels estacionaments de vehicles en zones regulades

El servei, que ja estava disponible a cinc municipis metropolitans, gestiona més de 50.000 places d’aparcament

Badalona disposa des d’aquest dimecres 2 d’octubre de l’aplicació mòbil AMB Aparcament Metropolità, un servei que permet consultar i abonar les corresponents taxes dels aparcaments regulats en superfície, com les àrees blaves i verdes, a través del telèfon mòbil. Aquesta app, que ja estava disponible a cinc municipis (Barcelona, L’Hospitalet de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern i Santa Coloma de Gramenet), gestiona més de 50.000 places d’aparcament a l’àrea metropolitana de Barcelona. Està previst que en els propers mesos s’ampliï, progressivament, a la resta del territori metropolità i ja s’està treballant per iniciar l’operativa a Castelldefels i Esplugues.

El nou servei d’aparcament es va posar en marxa el passat mes de març basant-se en les aplicacions locals desenvolupades amb anterioritat a la capital catalana per a aquesta mateixa funció i té com a objectiu unificar el model d’aparcament regulat de la metròpolis de Barcelona, fins ara gestionat individualment per cada municipi. Aquest fet suposava una dificultat per a la ciutadania, que havia de descarregar-se i disposar d’una app per a cada municipi on volien estacionar el vehicle.

L’app AMB Aparcament Metropolità es basa en la plataforma tecnològica existent desenvolupada per a la ciutat de Barcelona (aplicació SMOU), que fa uns mesos va ser adaptada tècnicament entre BSM i AMB Informació per expandir-la als municipis de la metròpolis de Barcelona. Les dades s’emmagatzemen en una plataforma metropolitana d’aparcament, creada expressament per a aquest projecte.

AMB Aparcament Metropolità, que durant el darrer mes de Setembre ha tingut més de 1.900 usuaris actius i ja supera les 5.700 descàrregues, suposa tres grans avantatges: el primer, un estalvi de temps. No cal buscar el parquímetre, fer el procés de pagament, treure el tiquet i tornar al cotxe a deixar-lo. El segon, un estalvi econòmic: l’usuari només paga pel temps real d’estacionament, ja que no fa prepagament al parquímetre. Per últim, la plataforma metropolitana d’aparcament permetrà desplegar amb major facilitat els descomptes a les tarifes dels vehicles ambientalment més sostenibles.

En aquest sentit, BSM i AMB Informació són els encarregats de mantenir la gestió de la plataforma i de gestionar el servei d’Atenció a l‘Usuari, i l’AMB regula i coordina l’accés dels municipis. Cal destacar que els ajuntaments metropolitans s’hi han d’adherir voluntàriament, via conveni, per a la utilització de la nova plataforma metropolitana. Un cop fet, disposaran d’un accés web personalitzat, a través del qual podran accedir als serveis de la plataforma metropolitana d’aparcament.

El darrer mes de setembre es van realitzar gairebé 6.000 operacions a través la plataforma metropolitana als municipis de l’Hospitalet de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern i Santa Coloma de Gramenet.

Com funciona l’app AMB Aparcament Metropolità?

L’usuari ha de descarregar-se gratuïtament l’app AMB Aparcament metropolità, disponible per a IOS i Android, i introduir les dades d’usuari, de pagament i del vehicle. Aquesta gestió només s’haurà de fer una vegada.

Posteriorment, ha d’escollir al mapa el tipus de plaça, i seleccionar el seu vehicle. Un cop fet això, l’app mostrarà la data i l’hora d’inici, les tarifes, els horaris i el temps màxim d’estacionament. Durant l’estacionament, l’aplicació indica l’import en temps real. Quan l’usuari finalitzi l’aparcament, podrà fer el pagament i veure el comprovant. A més, l’usuari disposarà en tot moment del seu historial d’operacions.

Badalona, 2 d’octubre de 2019