Twitter Facebook Instagram Youtube

L’Ajuntament de Badalona fumigarà a partir d’avui els plataners i els oms dels barris de Sant Roc, Artigues, el Remei, el Congrés, Gorg i Llefià

L’Ajuntament de Badalona fumigarà a partir d’avui els plataners i els oms dels barris de Sant Roc, Artigues, el Remei, el Congrés, Gorg i Llefià.

El tractament fitosanitari es farà en horari nocturn des del 28 d’agost fins al 5 de setembre i es recomana a la població que tanquin les finestres i les portes dels habitatges propers a la zona on s’estigui actuant

Des d’avui fins al dijous, 5 de setembre, l’Ajuntament de Badalona farà noves fumigacions per combatre els insectes que afecten els arbres plataners i els oms. El tractament fitosanitari es farà en horari nocturn a diversos carrers dels districtes 4, 5 i 6 als barris de Sant Roc, el Remei, Artigues, el Congrés, Gorg, Sant Mori de Llefià i Sant Antoni de Llefià.

L’empresa de manteniment d’arbrat treballarà aquesta nit fins a la matinada de dijous al carrer de Julio Galve, al barri del Remei i als carrers d’Alfons XII, de la Primavera, l’avinguda del Marquès de Mont-roig i l’avinguda del Maresme del barri de Sant Roc. Dijous i divendres està previst actuar als carrers de Huelva, Jumilla, Còrdova, Simancas i a les places dels Pescadors i de Camarón de la Isla, al barri de Sant Roc, i a la plaça d’Artigues i l’avinguda de Joan XXIII, al barri d’Artigues.

La nit del 2 de setembre es realitzaran els tractaments dels arbres dels carrers del Comerç, de Motril, de Vélez Rubio, i de Màlaga També la mateixa nit es ruixaran els carrers d’Anselm Turmeda, del Doctor Modrego, de Sant Lluc i de Sant Joan Evangelista. La nit del dia 3 es treballarà al passatge de Sant Elies, als carrers de Sant Marc, de Josep Maria de Segarra, de Joaquim Ruyra i a un tram de l’avinguda del Marquès de Mont-roig, arribant les tasques fitosanitàries als barris el Gorg i el Congrés.

Seguint el calendari, els treballs es completaran al Districte 4 les nits del 4 i 5 de setembre als carrers de París, d’en Guasch, a la carretera de Santa Coloma, al carrer de Lope de Vega, a la Ronda de Sant Antoni, al carrer de la Muntanya, a l’avinguda del Marquès de Sant Mori, a la plaça de Trafalgar, a la carretera Antiga de València i al parc de les Palmeres.

En aquesta actuació es tractaran al voltant de 1.600 unitats de plataners (Platanus x hispanica ) i oms (Ulmus pumila).

Els tractaments podran ajornar-se i posposar-se en cas de condicions meteorològiques adverses, com ara episodis de pluges o de vent.

Les fumigacions es fan amb productes autoritzats dins del registre de plaguicides del Ministeri d’Agricultura. Es recomana a la població que mentre duri la fumigació es tanquin les portes i les finestres dels habitatges propers a la zona on s’estigui actuant.

L’empresa encarregada de les fumigacions ha col·locat cartells en les porteries dels habitatges dels carrers on es faran els tractaments. Els cartells d’avís es col·loquen 10 dies abans d’aplicar el tractament fitosanitari tal com assenyala el Reial Decret 1311/12 d'ús sostenible de productes fitosanitaris.

Badalona, 28 d’agost de 2019