Twitter Facebook Instagram Youtube

Badalona presenta els resultats del projecte europeu BINGO on s’ha avaluat l’impacte que tindrà el canvi climàtic sobre la ciutat

Badalona presenta els resultats del projecte europeu BINGO on s’ha avaluat l’impacte que tindrà el canvi climàtic sobre la ciutat.

L’acte es farà el dijous 13 de juny, a partir de les 9.30 hores, a l’Espai Betúlia

L’Ajuntament de Badalona presentarà aquest dijous, 13 de juny, a partir de les 9.30 hores, a l’Espai Betúlia, Centre Cultural de la Paraula i les Lletres (carrer d'Enric Borràs, 43-47), els resultats del projecte europeu BINGO centrat en l’avaluació dels impactes derivats dels canvi climàtic a la ciutat i en la proporció de coneixement i eines avançades per gestionar aquestes situacions.

BINGO (Bringing innovation to ongoing water managements) és un projecte de recerca finançat per la Unió Europea i que ha comptat amb la participació d’un consorci internacional. Del sis casos d’estudi on s’ha desenvolupat el projecte (Portugal, Xipre, Noruega, Holanda, Alemanya i Espanya) Badalona és l’única representant de l’estat espanyol.

A la jornada es presentarà els resultats principals del projecte abordant diversos aspectes com les prediccions i projeccions climàtiques o el risc d’inundacions i descàrregues del sistema de sanejament en temps de pluja. També s’exposaran les mesures d'adaptació al canvi climàtic plantejades pel municipi i avaluades mitjançant una metodologia cost-benefici.

L’acte comptarà amb la presència del tercer tinent d’alcaldia i regidor de l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Badalona, Rubén Guijarro, i amb representants, entre altres institucions, de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic de la Generalitat de Catalunya, de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), de la Diputació de Barcelona, de la Universitat de Barcelona o del Consorci de Compensació d’Assegurances.

Al projecte BINGO a l’estat espanyol ha estat coordinat per l’empresa Aqualogy i hi comptat amb la participació d’Aigües de Barcelona i de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Badalona, 11 de juny de 2019