Twitter Facebook Instagram Youtube

Badalona organitza la 18a Trobada escolar de danses

Badalona organitza la 18a Trobada escolar de danses.

El Palau Municipal d’Esports acollirà els dies 29, 30 i 31 de maig 6.500 infants, de P3 fins a 4t de primària, de diverses escoles de la ciutat

6.500 alumnes, des de P3 fins a 4t de primària, de 34 escoles de Badalona participaran els dies 29, 30 i 31 de maig, de 10 a 12 hores, a la 18a Trobada de nens i nenes dansaires de les escoles de Badalona que tindrà lloc al Palau Municipal d’Esports (av. Alfons XIII, 114).

Aquesta 18a Trobada l’organitza el Grup de treball de Mestres de Música, el CRP del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i el Servei d’Educació de l’Ajuntament de Badalona. En aquesta edició hi col·laboren el Típic ball de bastons de Canyet, l’Institut del Teatre i el Club Joventut Badalona.

El Típic ball de bastons de Canyet continua la seva col·laboració iniciada amb motiu del seu 90è aniversari amb el ball de La Nova, dimecres 29, just abans que 375 nois i noies de 3r de primària el ballin a la pista del Palau.

Els alumnes de dansa clàssica, contemporània i espanyola de l’Institut del Teatre, que van iniciar la seva col·laboració fa tres cursos, faran una actuació els tres dies de la Trobada.

La Trobada compta també amb l’actuació del grup de grallers So Nat, que interpretarà la música en directe d’algunes danses.

Des del Grup de treball de Mestres de Música, vinculat al Pla de Formació del Professorat de Badalona, s’organitzen, entre altres, diferents activitats a l’entorn de la dansa popular catalana i d’arreu del món. Aquesta experiència, en concret, consta de diverses fases com: sessions formatives per als/les mestres de música; treball a l’aula al llarg del curs amb els nens i nenes d’educació infantil (P3, P4 i P5), i de primària (de 1r a 4t); sessions de treball, quinzenals, entre els/les mestres de música de les escoles de Badalona, per intercanviar materials, crear propostes didàctiques..., i, a final de curs, la Trobada dels nens i nenes dansaires al Palau Municipal d’Esports.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és apropar la música als nens i les nenes mitjançant la dansa; despertar la il·lusió i potenciar la responsabilitat dels nens i nenes per compartir una tasca col·lectiva amb altres escoles; potenciar la coordinació psicomotriu dels infants i la seva relació amb l’espai; promoure la interculturalitat a través del coneixement de danses d’arreu del món i tradicionals catalanes, i implicar diferents col·lectius en un mateix projecte: infants, mestres, especialistes de música i d’educació física, famílies, entitats i institucions.

Escoles participants

Aquestes són les escoles que hi participen aquest any:

29 de maig: Alexandre Galí, Bufalà, Feliu i Vegués, Joan Miró, Josep Boada, Josep Carner, Les Ciències, Llorens Artigas, Planas i Casals, Sant Domènec Savio.

30 de maig: Antoni Botey, Badalona Port, Gitanjali, Joan Coret, Jungfrau, Laietània, Llibertat, Mercè Rodoreda, Pau Picasso, Progrés, Rafael Alberti, Santíssima Trinitat, Sant Jordi.

31 de maig: Baldiri Reixac, Baldomer Solà, Ítaca, Joan Llongueras, Margarida Xirgu, Miguel Hernández, Montigalà, Pere de Tera, Rafael Casanova, Salvador Espriu, Ventós Mir.

Badalona, 23 de maig de 2019