Twitter Facebook Instagram Youtube

Alumnes de diverses escoles de Badalona posen a la venda aquest divendres, als encants de Montigalà, els productes que han elaborat en les seves cooperatives

Alumnes de diverses escoles de Badalona posen a la venda aquest divendres, als encants de Montigalà, els productes que han elaborat en les seves cooperatives.

Enguany hi participen 325 alumnes de les escoles Alexandre Galí, Badalonès, Ítaca, Joan Coret, Llorens Artigas, Miguel Hernández i Pau Picasso de Badalona que han creat tretze cooperatives

325 nens i nenes de 5è de les escoles Alexandre Galí, Badalonès, Ítaca, Joan Coret, Llorens Artigas, Miguel Hernández i Pau Picasso de Badalona, que participen en el projecte “Cultura emprenedora a l’escola”, portaran als encants de Montigalà els productes que han elaborat a les seves cooperatives per posar-los a la venda. Els alumnes, que reben formació teòrica i pràctica sobre la creació d’empreses, oferiran els seus productes aquest divendres 24 de maig, de 9 a 12 hores, als encants de Montigalà.

El projecte “Cultura emprenedora a l’escola” s’està duent a terme a un total de 218 escoles de 94 municipis catalans i està adreçat a l’alumnat del cicle superior de l’educació primària. A Badalona hi participen dues escoles més que el curs passat,

L’alumnat de les set escoles que hi participen han creat un total de tretze cooperatives que són: Les 48 mans, Galí creatius, 5&A, O. N. Nens, Fet a mà, CEI, Manualart, ScoopMarket, Cooperalona, Coopthebest, Micomi, Picacincs i Pibart. Les tretze pertanyen, per aquest ordre, als grups de 5è de les escoles Alexandre Galí (2), Badalonès (3), Ìtaca (1) Joan Coret (2), Llorens Artigas (2), Miquel Hernández (1) i Pau Picasso (2).

Fins a l’actualitat cada cooperativa ha aprovat els seus estatuts, creat la junta directiva, demanat la seva inclusió en el registre municipal de cooperatives escolars i presentat la sol·licitud del permís per posar una parada en els encants. En una primera fase han fet un taller sobre el món de l’empresa i el de les cooperatives, a càrrec de l’IMPO. Posteriorment han fet un taller sobre Responsabilitat Social Empresarial, ja que han de destinar una part dels seus possibles beneficis a una ONG. Per altra banda, han treballat la seva imatge corporativa i el seu logotip amb la col·laboració dels alumnes de l’Escola d’Art i Superior de Disseny Pau Gargallo. Finalment, han fet un taller sobre finançament i banca ètica amb la col·laboració d’un responsable de Triodos Bank. Totes les cooperatives han comptat, també, amb el suport de l’Ateneu Cooperatiu Barcelonès Nord i de La Sargantana Cooperativa que ha ajudat als estudiants en l’estudi de mercat, en la determinació dels productes a elaborar i en el coneixement dels valors i la pràctica del cooperativisme a la nostra ciutat. Aquest projecte està integrat en el pla anual de cada centre i afavoreix el desenvolupament de les competències bàsiques del currículum escolar. Està previst que aquest projecte segueixi creixent a Badalona i que s’hi puguin incorporar una o dues noves escoles més, el proper curs.

El projecte “Cultura emprenedora a l’escola” està promogut per la Diputació de Barcelona des del curs 2011-12 i a Badalona l’organitzen des de llavors l’IMPO i el Servei d’Educació de l’Ajuntament de Badalona.

El dimecres 12 de juny, de 10 a 12 h, es farà la cloenda d’aquest curs del projecte, a l’Institut Pau Casals, amb la participació de tots els nois i noies cooperativistes i de representants de totes els entitats i serveis implicats.

Badalona, 20 de maig de 2019