Twitter Facebook Instagram Youtube

Aquest divendres se celebra la XVIII edició de la Jornada d’Alumnes de Badalona

Aquest divendres se celebra la XVIII edició de la Jornada d’Alumnes de Badalona.

La trobada busca obrir un espai de reflexió sobre com els prejudicis i estereotips estan presents de forma intrínseca en la societat i com condicionen la forma de relacionar-nos

Aquest divendres 10 de maig a partir de les 9 hores, el Centre de Cultura Tradicional Can Canyadó acull la XVIII edició de la Jornada d’alumnes de Badalona. L’activitat s’emmarca en el programa PIDCES (Programa d’Informació i Dinamització als Centres d’Ensenyament Secundari) i està organitzada pel Departament de Joventut de l’Ajuntament de Badalona.

La jornada pretén fomentar la creació d’un espai de trobada i formació obert a tot l’alumnat dels diferents instituts públics de Badalona. En aquest sentit, es treballaran temes d’interès juvenil per tal de poder acostar-se a la realitat específica dels estudiants de la ciutat. Els alumnes destinatari són principalment joves de 3r, 4t d’ESO i 1r de Batxillerat, majoritàriament delegats i sotsdelegats de les seves classes, que assisteixen a la jornada com a representants i portaveus de la resta de joves de les seves aules.

Enguany, la Jornada se celebra sota el lema “Desmuntem prejudici” i té com a principal objectiu obrir una reflexió sobre com els prejudicis i estereotips estan presents de forma intrínseca en la societat i com condiciona la nostra forma de relacionar-nos. Centrant-se en l’àmbit dels joves i les seves realitats, s'identificaran tots aquells prejudicis i idees estereotipades que s'expressen de manera sistemàtica i mecànica, les quals afavoreixen que reproduïm actituds i conductes discriminatòries i d’exclusió.

A partir de la veu dels joves i a través de dinàmiques participatives, la intenció és crear un espai de trobada comú i de reflexió on es parli de les seves pròpies vivències, de les seves percepcions i del que desitjarien en un futur en relació a les temàtiques tractades.

Programació de la jornada:

08.30 h: Rebuda i entrega de material

Dinàmica “La frontera” a càrrec de l’equip PIDCES.

09.30 h: Benvinguda, a càrrec de l’Alcalde de Badalona, Álex Pastor.

Presentació de la XVIII Jornada.

10.00 h: Taller a càrrec de S.O.S Racisme

11.00 h: Esmorzar

11.30 h: Dinàmiques participatives a càrrec de l’equip PIDCES

12.30 h: Xerrada a càrrec de la Escuelita antiracista

13.30 h: Espai per a la reflexió i conclusions

Badalona, 9 de maig de 2019