Twitter Facebook Instagram Youtube

Dimecres se celebra una nova trobada del Consell dels Infants de Badalona

Dimecres se celebra una nova trobada del Consell dels Infants de Badalona.

El CIB inicia la celebració del seu 15è aniversari amb una cercavila del seu dimoni per cremar-lo juntament amb tot allò que no volen que existeixi

Aquest dimecres, 8 de maig, a les 17.30 hores, el Centre Cultural El Carme (Francesc Layret, 78-82), acollirà una nova trobada del Consell dels Infants de Badalona (CIB).

En aquesta trobada es tractaran diverses qüestions com el seguiment del Pla d’acció del CIB 2018-19 i la preparació de les activitats programades o acordar les propostes i preguntes que es faran a les formacions polítiques amb representació a l’Ajuntament per a la legislatura 2019-2023.

Cercavila amb el dimoni del CIB

Aquesta reunió tindrà un caràcter diferent ja que en el darrer punt de l’ordre del dia s’ha previst fer una cercavila des del Centre Cultural El Carme, fins a la platja, on hi ha plantat el Dimoni de les Festes de Maig, amb un dimoni petit fet pels nens i nenes on s’hi enganxen les coses que no volen que existeixin ni a Badalona ni arreu del món per ser cremat, juntament amb el Dimoni del mar, la nit de Sant Anastasi.

El Consell dels Infants de Badalona

El Consell dels Infants de Badalona és un òrgan municipal de participació a partir del qual els infants debaten, fan sentir la seva veu, fan propostes, promouen activitats, aprenen i decideixen sobre els temes de la ciutat i del món que són del seu interès.

El CIB, creat per l’Ajuntament de Badalona l’any 2004, ha anat treballant des de llavors sobre diferents temes vinculats a la vida de la ciutat: igualtat d’oportunitats, neteja, verd urbà, ús de parcs i places, civisme, l’atenció a les persones en situació de pobresa, les eleccions municipals i l’atenció a la diversitat funcional de les persones, el bullying, els espais de joc, etc. Des del seu inici el CIB forma part de la Xarxa de municipis amb consells d’infants, que promou la Diputació de Barcelona. Actualment forma part també del Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya (CNIAC) i de la Taula d’Infància i Adolescència de Badalona (TIAB).

Aquest curs, el Consell dels Infants de Badalona està format per setanta nois i noies representants de 35 escoles i centres socioeducatius de la ciutat: Antoni Botey, Arrels Blanquerna, Arrels Esperança, Badalona Port, Betúlia, Can Barriga, Casal dels Infants ASB, Centre Obert Llefià-ISOM, Esplai Bon Vent, Fundació Ateneu S. Roc, Fundació Carles Blanch-Centre S. Jaume, Fundació Espai Natura i Joventut, Fundació Salut Alta, Garbí Pere Vergés, Ítaca, Jesús Maria, Joan Llongueras, Jungfrau, Les Ciències, Lola Anglada, López Torrejón, Llevant, Llibertat, Llorens Artigas, M. D. de la Salut, M. D. de l’Assumpció, Maristes Champagnat, Mercè Rodoreda, Minguella, Pere de Tera, Planas i Casals, Progrés, Rafael Alberti, Santíssima Trinitat i Sant Jordi.

Actualment ja està obert el termini per formalitzar la participació de nous centres el proper curs 2019-20.

Badalona, 3 de maig de 2019