Twitter Facebook Instagram Youtube

Nicolás Laprovittola pregoner de les Festes de Maig de Badalona

Nicolás Laprovittola pregoner de les Festes de Maig de Badalona.

El jugador de la Penya agafa el relleu del presentador badaloní de televisió Jorge Javier Vázquez que ha hagut de renunciar per motius de salut

L’aportació del número 10 ha estat decisiva l’últim any per aconseguir que el Club Joventut de Badalona i el nom de la ciutat continuïn lligats a l’elit del basquetbol

El jugador de basquetbol del Club Joventut de Badalona, Nicolás Laprovittola serà l’encarregat de pronunciar el pregó de les Festes de Maig de Badalona que tindrà lloc divendres 3 de maig, a les 19 hores, des del balcó de l’Ajuntament a la plaça de la Vila.

Inicialment el pregó estava previst que el fes el polifacètic i popular presentador badaloní de televisió, Jorge Javier Vázquez, però no ha estat possible després dels problemes de salut que va patir el passat 16 de març i que ha provocat la cancel·lació dels seus compromisos.

Nicolás Laprovittola, nascut el gener de 1990 a la ciutat argentina de Morón, va arribar a la Penya el 22 de gener de l’any passat. Des del primer moment va liderar l’equip de tal manera que va contribuir decisivament a mantenir l’històric club a l’elit del bàsquet espanyol. El dorsal número 10 del Joventut ha aconseguit l’estima i la consideració dels afeccionats i seguidors verd-i-negres, així com l’admiració general de la resta del món esportiu amb grans partits i actuacions extraordinàries com a la darrera edició de la Copa del Rei. Actualment Laprovittola encapçala o es troba entre els més destacats de les principals estadístiques de l’ACB (la lliga professional de bàsquet) com ara en anotació, assistències, tirs de tres, tirs lliures i faltes rebudes.

L’Ajuntament vol reconèixer els indubtables mèrits esportius, però també posar en relleu el valor del compromís, l’esforç i el lideratge que ha exercit i la connexió assolida amb el club i la ciutat i el fet que la seva positiva imatge s’associï indefectiblement a Badalona.

Nicolàs Laprovittola ha sabut encaixar des del primer dia en un club i una ciutat que des del 1930 viu abocada al bàsquet i ha estat a l’altura de la llegenda esportiva forjada amb una història on destaquen: 1 Eurolliga, 4 Lligues espanyoles, 8 copes del Rei, 2 copes Korac, 1 Eurocup i una ULEB Cup. Precisament, enguany, s’han complert 25 anys, que la Penya va guanyar la Lliga Europea l’any 1994 a Tel Aviv, amb l’equip dirigit per Zeljko Obradovic.

Nicolás Laprovittola, d’1,94 metres d’alçada, ha arribat a Badalona després d’una extensa carrera esportiva amb equips com, Club Deportivo Morón (Argentina), l’Atlético Lanús (Argentina), Flamengo (Brasil), Lietuvos Rytas (Lituània), Movistar Estudiantes (Espanya), San Antonio Spurs (Estats Units). Baskonia (Espanya) i Zenit de San Petersburg (Rússia). Amb els seus clubs ha guanyat, entre altres, títols com la Lliga de les Américas i la Lliga del Brasil, i amb la selecció Argentina ha estat medalla d’or de la FIBA América SUB 18; or en el campionat sudamericà del 2102, bronze l’any 2013 i plata els anys 2014, 2015 i 2017.

Badalona, 9 d’abril de 2019