Twitter Facebook Instagram Youtube

Badalona signa el Pacte contra la segregació escolar impulsat pel Síndic de Greuges

Badalona signa el Pacte contra la segregació escolar impulsat pel Síndic de Greuges.

Un centenar d’ajuntaments, la comunitat educativa i el Departament d’Educació de la Generalitat s’adhereixen a aquest document en un acte al Parlament de Catalunya

L’alcalde de Badalona, Álex Pastor, ha signat avui, a la sala auditori del Parlament de Catalunya, el Pacte contra la segregació escolar impulsat pel Síndic de Greuges de Catalunya, conjuntament amb el Departament d’Educació. Aquest document pretén promoure la coresponsabilitat dels diferents actors que intervenen a l’hora de combatre el fenomen de la segregació escolar.

A l’acte, presidit pel conseller d’Educació, Josep Bargalló i pel síndic de greuges, Rafael Ribó, han participat els alcaldes dels municipis de més de 10.000 habitants, els presidents de les entitats municipalistes, sindicats, entitats educatives, patronals dels centres concertats i representants de les famílies.

El document inclou 30 actuacions i 189 mesures concretes en 9 àmbits que el Departament d’Educació es compromet a implementar, tant com es pugui, durant aquesta legislatura.

Totes les propostes estan adreçades al conjunt de centres que integren el Servei d’Educació de Catalunya i parteixen de la necessitat d’incrementar el pressupost en educació.

El pacte preveu, entre d'altres, l'aprovació d'un nou decret d'admissió d'alumnat per al curs vinent, amb mesures específiques per combatre la segregació, com ara l'establiment d'una proporció màxima d'alumnat amb necessitats educatives específiques per centres d'una mateixa zona, la limitació de l'escolarització de matrícula viva a centres d'alta complexitat o la creació d'una oficina virtual d'escolarització.

També es preveu promoure garanties de gratuïtat real per a l'alumnat socialment desfavorit i graduar el finançament públic dels centres en funció de la corresponsabilitat en l'escolarització equilibrada d'alumnat.

Al següent enllaç podreu consultar la nota de premsa: El Departament d’Educació i més d'un centenar d'ajuntaments i agents de la comunitat educativa signen el Pacte contra la segregació escolar impulsat pel Síndic

Badalona, 18 de març de 2019