Twitter Facebook Instagram Youtube

Badalona celebra la segona edició de la Mobilona

Badalona celebra la segona edició de la Mobilona.

300 nens i nenes participen, dimecres 20 de març, en la segona diada de l’educació viària de Badalona

El proper dimecres 20 de març, de 10 a 12 hores, a la Zona esportiva Can Cabanyes (avinguda de Salvador Espriu, 14-A), es farà la segona edició de la Mobilona, la diada de l’educació viària de Badalona. En aquesta edició hi participen 300 nens i nenes de tercer de primària, de vuit escoles de la ciutat (Alexandre Galí, Les Ciències, Lestonnac, López Torrejón, Mare de Déu de la Salut, Miguel Hernández, Pere de Tera i Rafael Alberti). També hi participen com a dinamitzadors, un grup d’alumnes de secundària de l’escola Lestonnac.

La Mobilona (nom que uneix l’inici i final de les paraules Mobilitat i Badalona) neix amb la voluntat d’afavorir l’adquisició de competències i el coneixement entre els infants dels drets que tenen com a vianants, passatgers de vehicles o conductors de bicicletes. Alhora vol fer pensar en les mesures i les actituds que cal prendre i tenir per caminar o desplaçar-se en vehicle per la ciutat d’una forma segura i tranquil·la. La Mobilona pretén contribuir també al desenvolupament del concepte i pràctica de Badalona com a ciutat educadora.

Aquesta activitat forma part del Pla de Seguretat i Educació Viària de Badalona i està vinculada a les que desenvolupa l’equip d’Educació Viària de la Guàrdia Urbana en totes les escoles de la ciutat. La Mobilona s’articula, també, amb els processos de construcció de Camins Amics que fan els centres educatius a través del Grup de Treball de Camins Escolars del Consell de la Mobilitat Sostenible i del Transport Públic.

Nois i noies de cada escola van participar el curs passat en la creació del cartell de la Mobilona. Cada una de les lletres de la paraula Mobilona va estar pensada i dibuixada per nois i noies de les diferents escoles. La Mobilona s’iniciarà amb la construcció del lema "Vigila, mira i camina" que ha estat pensat pels infants per comunicar a tothom la importància de l’educació viària, al llarg de la vida. També hi haurà exposats diferents treballs fets a cada centre relacionats amb aquest lema. A continuació es farà una gimcana amb diferents proves pensades i dinamitzades per les entitats i serveis participants relacionades amb conceptes i situacions de cada dia vinculades amb la mobilitat i el dret a gaudir de la ciutat caminant, desplaçant-se amb bicicleta o en transport públic. En aquestes proves es faran grups amb nens i nenes de cada una de les vuit escoles. Al final de la diada, tots els nois i noies cantaran i ballaran una cançó que parla del semàfor i que significarà el comiat d’aquesta segona Mobilona.

La Mobilona 2019 està organitzada per la Comissió del Pla de Seguretat i Educació Viària de Badalona en la qual hi participen. També hi col·labora, l’Associació pel desenvolupament de l'educació viària a Catalunya (ADEVIC); Institut Guttmann; Sport Ciclista Bétulo; TRAM; Àrea Metropolitana de Barcelona - TUSGSAL; Servei Català de Trànsit (SCT) i Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) de la Generalitat de Catalunya; RACC, Grup de Treball de materials didàctics d’educació viària del Pla de Formació de Zona (CRP); escoles: Alexandre Galí, Les Ciències, Lestonnac, López Torrejón, Mare de Déu de la Salut, Miguel Hernández, Pere de Tera i Rafael Alberti; Xarxa municipal de Biblioteques de Badalona, Conservatori Professional de Música de Badalona, Consell de la Mobilitat Sostenible i del Transport Públic; Equip d’Educació Viària de la Guàrdia Urbana, Servei d’Esports i Servei d’Educació de l’Ajuntament de Badalona.

Badalona, 15 de març de 2019