Twitter Facebook Instagram Youtube

Badalona organitza un cicle de xerrades per pal·liar els rumors existents al municipi

Badalona organitza un cicle de xerrades per pal·liar els rumors existents al municipi.

L’objectiu és desmuntar i combatre les informacions negatives sobre diversitats que afecten la convivència i la cohesió social a la ciutat

Diversos Centres Cívics de Badalona acolliran durant aquest mes de març tres xerrades divulgatives contra els rumors i falses informacions que existeixen a la ciutat i que fan referència a la diversitat cultural, de gènere, edat, orientació sexual o altres diferències entre la població.

L’objectiu d’aquestes xerrades és combatre i aturar les informacions falses relatives a les diversitats i que afecten la convivència i la cohesió social a la ciutat. Per mitigar aquests rumors transversals, les xerrades faran especial incidència en les diferents informacions falses que es difonen entre la ciutadania per tal que els badalonins i badalonines en siguin conscients, puguin reflexionar al respecte i evitin prendre un rol actiu en la difusió d’aquests rumors.

Aquestes tres xerrades, que organitza SOS Racisme, es faran a diferents indrets de la ciutat:

    - Dijous 14 de març, a les 18 hores, al CC La Salut: El racisme mata. Es tracta d’un cinefòrum que busca reflexionar sobre els diferents espais i manifestacions del racisme i la xenofòbia a la nostra societat. La sessió servirà per aportar eines que enforteixin la lluita antiracista a partir del treball grupal.

    - Dijous 21 de març, a les 18 hores, al CC Sant Roc: El poder del llenguatge. La xerrada està especialment indicada per alumnes i professionals de la comunicació, ja que reflexiona sobre la importància d’un llenguatge inclusiu com a base d’una societat més igualitària. L’activitat fa incidència en el paper dels mitjans com agents d’exclusió o inclusió social i la cerca d’alternatives als usos discriminatoris del llenguatge.

    - Dijous 28 de març, a les 18 hores, al CC Can Pepus: Trenca amb la discriminació racista. Taller per reflexionar sobre l’origen de les discriminacions racistes i la seva relació amb els prejudicis previs i els estereotips. La xerrada vol desmuntar els tòpics vers la migració i la població migrada i emfatitzar en la importància del paper de cada persona per perpetuar o desmuntar els processos de discriminació.

Les xerrades busquen interpel·lar a tot el veïnat de la ciutat de manera transversal i fer incidència en tots els col·lectius que són objecte de les informacions negatives i falses difoses a la ciutat però que alhora també participen com a generadors d’aquest tipus d’informacions.

Badalona, 13 de març de 2019